Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg актуални теми

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg актуални теми
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Стойчо е вечно недоволен, в Левски им лъсват задниците


Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява пред Sportal.bg настоящи тематики от българския футбол. Босът на " белите " взе отношение по последната медийна изява на наставника на ЦСКА - София Стойчо Младенов, който изригна след снощната победа на " алените " над Локомотив (София). Стефанов разяснява и декларацията на Левски, в която от " Герена " написаха, че клубът им " постоянно е стоял настрана от политиката ". Накрая той попита за какво страната отпусна близо 40 милиона лв. за стадионите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив).

" Стойчо Младенов е прав да недоволства против ВАР, само че това е проблем в по-глобален аспект. Смятам, че ВАР скапе самия дух на играта, накъса я. Не става въпрос дали е Кабаков, или Табаков, за мен ВАР е една измислица, която на всичко от горната страна ние, клубовете, би трябвало да плащаме. Иначе Стойчо е постоянно неудовлетворен, това е ясно. Не очаквайте да го видите в миналото удовлетворен! Той все мрънка за нещо, а и като цяло ЦСКА потегля по линията, която Левски следва от десетилетия - все нещо им пречи, постоянно всичко и всички са против тях. Глупости! Да си видят проблемите. Стойчо да се концентрира върху тима си, а не да разяснява властта, държавното управление и така нататък Той е треньор, не му е да разяснява властта. Бил подготвен да поведе " алената " войска - къде ще я поведе? И какъв брой души наброява " алената " войска? Взеха да понижават нещо. Върху това да намерения. Който ще потегля против държавното управление, не лае толкоз, а работи.

Песимист съм за построяването на съвременен стадион на ЦСКА. Покрай нашия план се срещнах с всички условия на УЕФА - би трябвало да има над 1000 паркоместа, три захода към стадиона, комерсиална част и така нататък Не виждам по какъв начин това ще стане на стадион " Българска войска ". Там има единствено веднъж - откъм БНР, който не е доста необятен. Как ще стане това? С парашути ли ще ги спускат на " Армията "? Знаете ли под територията на стадиона какви кабели минават? Освен това хората на Ива от Германия бяха някакви бушони, тези нека са други, с цел да не размотават Гришата. Колко пари хвърлихме за плана, за юристи... И най-после нищо. Смятам, че в границите на " Армията " може да се създадат някакви промени, има потребност от такива, само че в Борисовата градина да се построи стадион, който да покрие всички условия на УЕФА, ми се коства идея пердута.

От Левски пуснаха декларация, че постоянно били настрана от политиката… Боже! Не знам какво да кажа… Най-добре да си заровят главите надълбоко в пясъка, само че да внимават, че им лъсват задниците! Леле! Като в никакъв случай не са имали общо с политиката, да кажат нещо за новата им трибунка. Защо нямат козирка? Да не преставам ли? Стига нелепости! Левскарите постоянно са онеправдани, a истината е друга! В Славия от 1995 година до момента не е получена даже 1 стотинка от страната. И нямаме 1 лев обвързване! Това е истината. На " Герена " да приказват каквото си желаят. Ние не изискуем на никого 1 лев, а другите, дето прибират от страната, дължат милиони.



Откъде-накъде страната даде куп милиони на пловдивските Ботев и Локомотив? Защо? Да им се създали стадионите! Добре, а на другите тимове? Откъде-накъде запитвам! На Славия нито 1 стотинка, а на Ботев 20 милиона - това какво е? Аз не желая да ми дават парите на мен, а да дойдат и напряко да изградят нещо. Хайде! Ние, останалите клубове, ядем доматите с колците ли? Много е елементарно по този начин. Много е елементарно и да се дава обещание. Като оня дето дава обещание и някои клубове мислят, че като седне в креслото в Бояна, ще потекат реки от благополучие. Продължавам да ги очаквам за обществен дебат. Страхуват ли се? Готов съм да седна пред камера против всички, цялата им бригада - адвокатчето, кандидат-министъра, трите катъра. Да идват - имам въпроси, които желая да им задам. Стига са се крили ", съобщи шефът на най-стария столичен клуб.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР