Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg актуални теми

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg актуални теми
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Вече никой не се страхува от ЦСКА и Левски

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява пред Sportal.bg настоящи тематики от българския футбол. Босът на " белите " даде прогнози по отношение на идните мачове в европейските клубни шампионати на Лудогорец, ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Стефанов не дава никакъв късмет на " смърфовете " против Копенхаген. Той счита още, че Левски би трябвало да стартира начисто от най-долното равнище в родния футбол.

" Вторият кръг още не е минал изцяло, само че за всички е ясно, че Лудогорец е с класа над останалите. Няма какво да се лъжем и да си заравяме главата в пясъка като щрауси. Освен Лудогорец другите тимове са от една рогозка. Ще забележим в този момент дали стоманеният Стойчо Младенов ще успее да въдвори ред в ЦСКА, там имат потребност от стягане на редиците. Гледах ги против тези скиори от Латвия и никак не ми харесаха. И в ЦСКА взеха да пускат ужасно доста чужденци, несъмнено и вие го забелязвате. Какво обаче ще даде един чужденец? Какво значи за него тази емблема? Затова би трябвало да се залага на българското, на млади момчета, които знаят какво значи ЦСКА. Гришата го знае това, само че желае да се съревновава с Кирил и всичко отива на кестерме. Това е. Истината е, че към този момент никой не се опасява от ЦСКА и Левски. Едно време беше друго. Излизат тимовете от провинцията и гледат против тях звездите на ЦСКА, на Левски. Сега излизат и си ги бият.

На Левски не им искам злото, макар че не са ми първа обич. Казах след първия кръг, че ми направиха положително усещане против нас, само че какво да вършат, като не знаят какво ще става, ще имат ли средства, няма ли да имат. Не мисля, че Левски заплаща нещо към Национална агенция за приходите и по другите отговорности на клуба, на първо място ги разсрочват. Чакат се всякакви спонсори, палми, но палмите, в случай че тръгнат да покриват всяко обвързване на Левски, ще вземат да банкрутират най-после. Всяка заран на " Герена " се будят с 10-20 хиляди нови отговорности. Трупат се, натрупат се. За Левски разновидността е да тръгнат от най-долу и да се върнат начисто. Тези отговорности задушават клуба.

В други тимове пък кранчето стопира - Берое, Арда. За Ботев (Пловдив) нямам какво да кажа, защото там ми е малко загадка. Не знам от тях какво да чакам. Ще ги забележим. Казах към този момент - Лудогорец е над останалите по всички индикатори. Макар че този тим ще го има, до момента в който го има Кирил Домусчиев. Махне ли се той, не ги търси. Победиха ЦСКА 1948 с лекост. Там няма значение дали треньор е Миндев или Миндевица. Казал съм на Цецо, че не може да е човекът-оркестър. Козата си сака пръч! Той си мисли, че като седи зад компютъра, затвори тима в базата по 10 часа и следи кой футболист какъв брой паса е дал и кой какъв брой мазнини има, ще открие топлата вода. Ей, човек, едно време Котето без да тренира по 10 часа беше хала по терена. Начко Михайлов беше малко по-слаб от мен по едно време, само че влезеше ли, даваше три асистенции, завърти един гол от корнер и хайде довиждане. Не е всичко числа. Иначе Цецо има предпочитание, занимава му се.

Сега се задават европейски мачове. Как ги виждам ли? Лудогорец има доста сложна задача - Олимпиакос е доста сериозен тим, всяка година играят в Шампионската лига, топ клуб. Ако Лудогорец ги отстрани, ще е голямо достижение. ЦСКА има своите шансове против Осиек, само че ще им е доста мъчно. Знам, че в този клуб парите дават някакви унгарци, не е смешка работа и там. Локомотив (Пловдив) не ги виждам против Копенхаген. Най-общо казано Локомотив беше дотук.

Промениха се времената, и хората се трансформираха, от мен да го знаете. Идва един футболист и ми споделя: " Ако не престават да не ме пускат в игра, отпътувам да бера ягоди в Англия ". Татуировки, гелове, бради. Обръснал си краката, само че опънал брада. Едно време какви джентълмени имаше - Ването Колев да вземем за пример. Класа! Е, имаше и такива дето Господ им беше дал огромен гений единствено от врата надолу - Соколето, Гиби, Бачев. Времената се трансформираха доста ", съобщи Венцеслав Стефанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР