Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви днес, че ако

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви днес, че ако
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: Ако не бях президент, щях да се изселя от Северна Македония

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски съобщи през днешния ден, че в случай че не е президент, би се изселил от страната си, тъй като " никой не е вманиачен да пилее живота си, когато с години би трябвало да се договаря по главите /от договарянията с ЕС/, а междинната заплата в страната е 400 евро ", съобщи организация " Бета ".

Говорейки на Регионален конгрес на младите водачи в сръбския град Нови Сад, Пендаровски сподели, че обстановката в района няма да бъде доста по-различна и след две години, когато " ще бъдем изцяло подвластни от концепцията на Европейския съюз ".

Той акцентира, че страните могат да просперират единствено в случай че употребяват личните си запаси, заяви Българска телеграфна агенция.

Коментирайки самодейността за " мини Шенген " за свободно придвижване в Западните Балкани, Пендаровски сподели, че в случай че страните от района се опитат да създадат " дребен Европейски Съюз ", ще имат шанса да накарат младежите да останат в страните си и да трансформират обществото, и то " същински, а не бюрократично ".

В районния конгрес в Нови Сад вземат участие и президентите на Сърбия и Словения Александър Вучич и Борут Пахор.

Словенският президент Борут Пахор поддържа през днешния ден концепцията за " мини Шенген " в Западните Балкани като " нова и смела самодейност ", която не е подмяна на разширението на Европейски Съюз, само че може да способства за съдействието и просперитета в района, съобщи Танюг.

В свое изявление на районен конгрес на младите водачи в сръбския град Нови Сад Пахор сподели, че идва в Сърбия като другар на Западните Балкани и последовател на разширението на Европейски Съюз, както и на самодейността за " мини Шенген ", предвиждаща унищожаване на комерсиалните бариери сред Сърбия, Северна Македония и Албания.
Словенският президент оцени, че концепцията съставлява и развиване на европейските полезности като доверие и взаимен живот и съдействие.

Пахор сподели, че и преди е изказвал мнение, че в подтекста на разширението на Европейски Съюз страните от Западните Балкани би трябвало сами да засилят районното си съдействие.

Словенският президент акцентира също, че самодейността " мини Шенген " е доста значима за младежите в района, защото ще направи техните страни по-привлекателни за живот и работа. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР