Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключва вероятността да признае

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключва вероятността да признае
Коментари Харесай

Тръмп може да признае Крим за руска територия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не изключва вероятността да признае анексирането на Крим от Русия, осведоми " Блумбърг ".

Той съобщи пред публицисти, че сходен ход ще бъде разискван на срещата с съветския водач Владимир Путин през идващия месец.

Припомняме, преди няколко дни Белият дом и Кремъл потвърдиха, че Путин и Тръмп ще проведат първа публична среща на върха в Хелзинки на 16 юли.

" Ще забележим ", сподели Тръмп пред публицисти на борда на президентския аероплан Air Force One, откакто беше запитан дали Съединени американски щати ще признаят Крим за територия на Русия.

Крим ще бъде една от тематиките на диалозите с Путин, разгласи американският водач.

" Ще беседваме за всичко. Ще приказваме за Украйна, ще беседваме за Сирия, ще беседваме за изборите и ние не желаеме интервенция в изборите ", разясни той.

По време на срещата на Г-7 в Квебек по-рано този месец президентът на Съединени американски щати загатна, че Русия съществено е вложила в Крим след анексирането.

" Те изхарчиха големи средства ", посочи той на 9 юни, само че отхвърли да подлага на критика Русия за анексирането на украинската територия. Държавният глава даже прикани Русия да се върне в Г-8 - форумът беше редуциран до Г-7 след анексирането на Крим през 2014 година

Доналд Тръмп упреква някогашния президент Барак Обама за Крим.

" Президентът Обама разреши това да се случи, което е доста злощастно. Беше по време на мандата на Обама ", съобщи Тръмп. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР