Президентът на САЩ Джо Байдън призова световните производители на петрол

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова световните производители на петрол
Коментари Харесай

САЩ с призив към световните производители на петрол

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани международните производители на нефт и газ да усилят производството, с цел да понижат рекордно високите цени на горивата. „ Това включва ОПЕК, нашите локални производители на нефт и газ “, сподели министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм в изявление за CNN.

През тази седмица Гранхолм възнамерява да се срещне с ръководителите на американските петролни и газови компании, с които ще разиска дефицита на потенциал за пречистване.

Министърът цитира и мнението на специалисти, които предвиждат спад на цените на бензина през третото тримесечие от сегашните рекордни 5 USD до 4,27 USD за галон. Тези калкулации обаче може да не се осъществен заради непредвидени събития в света. „ Например, в случай че Европейският съюз изцяло забрани съветския нефт, това ще сътвори напън за повишение на цените. Ако Китай отвори по-рано от предстоящото, това също ще усили търсенето ", изясни Гранхолм.

След налагането на наказания против Русия поради спецоперацията в Украйна, Съединени американски щати и Европа се сблъскаха с внезапно повишаване на цените на горивата и храните. Това се случи вследствие на спиране на веригата за доставки. Например в Съединени американски щати инфлацията се форсира до 8,6% през май, най-високата стойност от декември 1981 година, а цените на бензина на 10 юни се повишиха над 5 USD за галон за първи път в историята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР