Президентът на САЩ Джо Байдън приветства историческото решение на саудитските

...
Президентът на САЩ Джо Байдън приветства историческото решение на саудитските
Коментари Харесай

Белият дом подкрепи ключово решение на Саудитска Арабия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства историческото решение на саудитските управляващи да отворят въздушното пространство за всички цивилен превозвачи, в това число за полети от и до Израел. Това се споделя в изказване на съветника по националната сигурност Джейк Съливан, оповестено от пресслужбата на Белия дом.

" Това решение е резултат от настойчивата и кардинална дипломация на президента със Саудитска Арабия в продължение на доста месеци, която доближи кулминационната точка си с днешното му посещаване ", се споделя в изказването.

Според Съливан решението е от жизненоважно значение за сигурността и просперитета както на Съединени американски щати, по този начин и на Израел.

По-рано Главната работа за гражданска авиация на Саудитска Арабия разгласи отварянето на въздушното пространство на кралството за всички цивилен въздухоплавателни средства.
 Израел към Байдън: Дипломацията няма да спре Иран
Израел към Байдън: Дипломацията няма да спре Иран

Ислямската република желае да унищожи еврейската страна

" За да ускори позицията на кралството като световен център, свързващ три континента, и да усъвършенства интернационалния въздушен трафик, Главният орган за гражданска авиация на кралството афишира решението си да отвори въздушното си пространство за всички въздушни превозвачи, които дават отговор на условията на организацията за полети ", се споделя в изказване на органа, оповестено в Twitter.

Преди това Саудитска Арабия позволяваше на израелските самолетни компании да правят полети над територията ѝ от и до ОАЕ и Бахрейн единствено по специфичен въздушен кулоар . В същото време Израел няма достъп до полети от и до Азия, в това число Китай и Индия. Мюсюлманските поклонници могат да дойдат от Израел в Мека единствено с директно прекосяване през трета страна.
 В сянката на Тръмп: Байдън в Саудитска Арабия
В сянката на Тръмп: Байдън в Саудитска Арабия

Десетилетия след доктрината " Никсън " наподобява по този начин, че Съединени американски щати имат все по-ограничени благоприятни условия за партньорства в Близкия Изток, а самата теория е избледняващ спомен

Срещата на Байдън със саудитския крал Салман бин Абдулазиз Ал Сауд и престолонаследника Мохамед бин Салман Ал Сауд ще се състои на 15 юли, когато американският президент ще лети от Израел за Джеда. Пътуването му до Близкия изток стартира на 13 юли и ще продължи до 16 юли. Освен Саудитска Арабия, Байдън посети Израел и Западния бряг .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР