Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, който ще ускори

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, който ще ускори
Коментари Харесай

Специален закон ускорява пращането на военна помощ от САЩ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, който ще форсира процеса на изпращане на военна помощ за Украйна, съобщи NOVA, базирайки се на The Washington Post.

„ Подписвам законопроект, който дава още един значим инструмент в напъните ни да подкрепим държавното управление на Украйна и украинския народ в битката им да защитят страната и демокрацията си против бруталната война на Путин - а тя е брутална”, сподели американският държавен глава.

Той означи, че „ войната на Путин за следващ път носи…разруха в Европа”. По време на церемонията по подписването на Закона в Овалния кабинет Байдън съобщи: „ Зверствата, които правят руснаците, са просто оттатък границите на допустимото”.

Законопроектът, който облекчава някои от условията за Съединени американски щати да отпускат или отдават военно съоръжение на Украйна, беше признат с двупартийно болшинство в Камарата на представителите и Сената на Съединени американски щати. Според вносителите законът дава на Байдън доста по-широки пълномощия да помогне на Украйна да се отбрани от Русия и преглежда методите, по които Съединени американски щати могат да доставят оръжия на Украйна по-бързо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР