Президентът на САЩ Джо Байдън и руският му колега Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и руският му колега Владимир
Коментари Харесай

Срещата Байдън-Путин: Без илюзии, без пробив

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и съветският му сътрудник Владимир Путин би трябвало да се срещнат в Женева идната седмица при първата им президентска среща. Вероятно това ще бъде с напрежение начинание - описанието на Байдън за Путин като " палач " беше единствено една от няколкото вледеняващи връзките замени сред двамата водачи.
По-твърда линия
Малко откакто встъпи в служба, Байдън изнесе безпощадна тирада в Държавния департамент, която беляза превръщане на 180 градуса от метод към Москва на неговия предходник Доналд Тръмп. Той даде обещание да ускори позицията на Съединени американски щати във връзка с Путин, за който Тръмп показваше удивление.
„ Ясно дадох на президента Путин да разбере - по метод, напълно друг от този на моя предходник - че дните на Съединените щати, които се прекатурват пред лицето на нападателните дейности на Русия, намесата в нашите избори, хакерските атаки и отравянията на своите жители са минали ", сподели Байдън през февруари.
Кремъл нападна това, което дефинира като " доста нападателна и неконструктивна изразителност " на Байдън.
" Вече казахме, че няма да се вслушаме в покровителствени изказвания от този тип. Няма да го създадем ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.
Убиец
В изявление за ABC News, излъчено през март, Байдън сподели, че Путин ще " заплати цена " за изказванията, че се пробва да подкопае кандидатурата му на изборите в Съединени американски щати през 2020 година
Запитан дали счита, че Путин е „ палач “, Байдън дава отговор: „ Да “.
Коментарите провокираха най-голямата рецесия сред Русия и Съединени американски щати от години, като Москва извика посланика си за съвещания и предизвести, че връзките са на ръба на цялостния " колапс ".
В отговор Путин се подигра на Байдън, казвайки, че " човек би трябвало да познава другия ".
„ Винаги виждаме в различен човек нашите лични качества и мислим, че той е същият като нас “, прибавя Путин. –
 Каква е мярката за триумфа на срещата на Байдън с Путин? Каква е мярката за триумфа на срещата на Байдън с Путин?
Бившият дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол предлага в американското издание The Washington Post на президента Джо Байдън по време на...
Време е за деескалация
Опит за изстудяване на напрежението пристигна през април, когато Байдън, откакто разгласи наказания против Русия, съобщи, че и за двете страни " в този момент е моментът за деескалация ".
По време на телефонен диалог Байдън сподели, че „ е бил явен с президента Путин, че сме могли да стигнем по-далеч “, само че прибавя, че Вашингтон „ не се стреми да стартира цикъл на ескалация и спор с Русия “.
Той предложи двамата водачи да проведат среща на върха в трета страна, с цел да обсъдят дрънкането на съветски оръжия край Украйна, отношението към затворения конкурент на Путин Алексей Навални и други горещи въпроси.
Без илюзии
 Руските и американски дипломати са под пара за срещата Путин-Байдън Руските и американски дипломати са под пара за срещата Путин-Байдън
" Лидерите ще обсъдят необятен кръг от неотложни въпроси, като задачата ни е да възстановим предвидимостта и стабилността в връзките сред...
Към края на май Байдън заяви, че срещата на върха ще се организира на 16 юни в Женева.
В своето изявление Байдън също повтаря твърдата си позиция във връзка с Москва, заявявайки, че Съединени американски щати ще подбуден Русия към достижения в региона на правата на индивида.
" Ще заявя ясно, че няма да останем настрани и да го оставим да злоупотреби с тези права ", сподели Байдън. Външният министър Сергей Лавров съобщи, че Москва не чака огромен пробив в диалозите.
" Нямаме никакви илюзии и не се опитваме да създадем усещане, че ще има някакъв пробив, някакви исторически съдбоносни решения ", сподели той.
Източник/АФП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР