Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще запази митата върху

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще запази митата върху
Коментари Харесай

Байдън запази митата върху вноса на алуминий от ОАЕ

Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще резервира митата върху вноса на алуминиеви артикули от Обединените арабски емирства, съобщи Ройтерс.

"Смятам за належащо и подходящо, в светлината на националните ни ползи, понастоящем да бъдат съхранени митата върху вносни алуминиеви артикули от Обединените арабски емирства ", акцентира в Байдън в изказване, публикувано от Белия дом.

Чрез този ход Байдън анулира решението на Тръмп да отстрани митата върху вносните алуминиеви артикули от ОАЕ, взето в последния му ден на власт. Тръмп разгласи на 20 януари, че анулира 10-процентните мита, наложени през 2018 година на множеството вносни алуминиеви артикули от ОАЕ, като съобщи, че Съединени американски щати и ОАЕ са постигнали съглашение за квоти, което ще ограничи вноса на алуминий.

Новият президент работи на цялостни обороти. Първата стъпка, както Байдън призна, е „ да възстановим външните съюзи и да се ангажираме със света още веднъж “. Той стартира да извършва това заричане с поредност от укази: връщане към Парижкото съглашение за климата и Световната здравна организация, както и опит за петгодишно удължение на значим американско-руски контракт за надзор над оръжията. Байдън също ще беседва с доста държавни и държавни ръководители през идващите дни, потвърждавайки, че на Америка още веднъж може да се има вяра като благонадежден съдружник и сътрудник.
.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР