Президентът на Русия Владимир Путин ще вземе решение за участие

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще вземе решение за участие
Коментари Харесай

Говорителят на Кремъл: Реши ли Путин дали ще участва на Г-20

Президентът на Русия Владимир Путин ще вземе решение за присъединяване в срещата на Г-20 до края на седмицата, заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков, представен от съветската осведомителна организация РИА Новости. 

„ Ще осведомяваме, ще ви осведомяваме всички, когато бъде взето решение ", сподели представителят на Кремъл.

В края на октомври Путин сподели, че не изключва присъединяване си в събитието. В същото време президентът акцентира, че Русия несъмнено ще бъде показана на срещата на високо равнище.

На събитието е планувано да участва и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.  В същото време не се плануват публични контакти сред водачите на Русия и Съединени американски щати. В средата на октомври Путин означи, че не вижда потребност от договаряния с американския си сътрудник . Освен това сега няма платформа за такава връзка. В същото време Путин прикани да попитат Байдън дали самият той е подготвен за договаряния с Москва.

На собствен ред американският водач сподели, че " няма да се среща " с съветския президент на Г-20.  В същото време ръководителят на Съединените щати даде да се разбере, че няма да се свени да поддържа връзка с Путин, в случай че той предложи да обсъдят ориста на американците Бритни Грийнър и Пол Уилън , които са затворени в Русия, оповестява осведомителната организация. 

Както посочи Песков в края на октомври, платформа за диалог сред двамата водачи може да бъде желанието на Вашингтон да се вслуша в опасенията на Москва, в това число тези, свързани със сигурността.

В края на септември Джакарта разгласи, че индонезийското държавно управление се готви да одобри съветския водач. Според ръководителя на президентската администрация Херу Буди Хартоно сюжетът за придружаване на Путин по време на визитата се разисква на най-високо равнище.

Срещата на върха на Г-20 ще се организира в Бали  на 15-16 ноември, напомня РИА Новости. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР