Президентът на Русия Владимир Путин подписа вчера закон „За руското

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа вчера закон „За руското
Коментари Харесай

Путин създава руско движение на децата и младежта

Президентът на Русия Владимир Путин подписа през вчерашния ден закон „ За съветското придвижване на децата и младежите “, а документът е оповестен на формалния портал за правна информация, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

Предвижда се основаването на съветско придвижване на децата и младежите; дефинират се неговият юридически статут, главните правила и цели на активността му, структурата, се споделя в анотацията към закона, оповестена на уеб страницата на Съвета на федерацията.

Сред задачите на това придвижване ще е насърчаването на държавната политика в полза на децата и младежта, присъединяване във възпитанието на децата, професионалната им ориентировка, образуване на свободното време на децата, основаването на благоприятни условия за всестранното им развиване и себереализация, подготовка на децата и младежите за пълностоен живот в обществото, се споделя в съпътстващите документи.

Участници в придвижването могат да стават деца, навършили 6 години, а организацията по тяхното развъждане и отдих ще се реализира от пълнолетни наставници.

Като цяло законът е квалифициран, с цел да се подсигурява единна държавна политика за възпитанието на децата и младежите в просветителни организации, сдружения, придвижвания, общности и клубове, както и за „ създаване на непрекъсната траектория за развиването им въз основа на полезностите на съветското общество “, написа още в анотацията.

През април ученичката от 54 учебно заведение „ Юрий Гагарин “ в Севастопол Диана Красовска предложи на Владимир Путин да сътвори детско придвижване, което да сплоти деца от цяла Русия. Тогава президентът сподели, че „ би трябвало да мисли по тази тематика “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР