Президентът на Русия Владимир Путин подписа мащабна конституционна реформа, чрез

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа мащабна конституционна реформа, чрез
Коментари Харесай

Путин подписа конституционната реформа


Президентът на Русия Владимир Путин подписа огромна конституционна промяна, посредством която той ще има правото на два спомагателни мандата. Тази корекция бе добавена тази седмица за обща изненада и остро бе подложена на критика от опозицията, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Руската публична юридическа работа разгласява на уеб страницата си закон от 68 страници, сплотяващ всички промени в конституцията. Това е сигнал, че те са били утвърдени от съветския президент.
Сега промяната би трябвало да бъде одобрена от Конституционния съд в период от една седмица, съгласно съветското законодателство, което планува специфична процедура за този тип ограничения.

След това текстът би трябвало дефинитивно да бъде утвърден при " национално гласоподаване ", планувано за 22 април.

Валентина Матвиенко, председателката на горната камара на съветския парламент, съобщи пред публицисти, че вотът ще се състои, макар другите опасения, свързани с ковид.

През последните седмици се появиха спекулации, че Кремъл ще провежда онлайн гласоподаване. Опозицията разкритикува този вид, тъй като се притеснява, че при него може да има всеобщи фалшификации.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР