Президентът на Русия Владимир Путин обеща още в следващите часове

...
Президентът на Русия Владимир Путин обеща още в следващите часове
Коментари Харесай

Президентът Путин разпореди замяна на Кока-Колата с иван-чай -

Президентът на Русия Владимир Путин даде обещание още в идващите часове да даде инструкции на министъра на селското стопанство Дмитрий Патрушев за производството на отечествена напитка иван-чай. Държавният глава е убеден, че растителната напитка е доста по-полезна „ от някаква Кока Кола, която е цялостна с химия. “ – заяви ТАСС.

Путин е намерил сурогат на американската кола по време на конгрес на Агенцията за стратегически начинания под мотото „ Силни хрумвания за новото време “. Там към стопанина на Кремъл се обърнал Александър Хлинов от Съюза на производителите на иван-чай, растение, което се предлага и в билковите магазини в България като обичаен съветски чай (капорски чай), а другояче е Epilobium angustifolium или теснолистна върбовка. Хлинов предложил Русия да развива производството на тази обичайната напитка.

„ Наистина, несъмнено е по-полезно, от някаква си там Кока-Кола, там е цялостно с химия. “ – съгласил се президентът, твърди ТАСС. Държавният глава посъветвал Хлинов да му показа предложение, което, както се оказало, към този момент било приготвено и обещано на Путин на момента.

„ Аз ви давам обещание: Още през днешния ден със съответната резолюция този документ, а аз мисля, че това е документ, това е значимо дело, ще бъде изпратен с моя резолюция на министъра на селското стопанство Патрушев. “ – съобщи Путин.

Самият Александър Хлинов подхванал Путин отдалеко с цел да получи поддръжка за новата промишленост, като го попитал по какъв начин се отнася към иван-чай президентът. „ Очевидно добре, в случай че ми кажете какво е това, аз ще ви отговоря по-точно. “ – заречен Путин. И Хлинов ръкомахайки обяснил, че това е растение, което пораства в цяла Русия.

„ Така показахте с ръка, като че ли към тая постройка пораства, щях да потегли да си набера. “ – разсмял се президентът, предава ТАСС, а предприемачът споделил, че може да научи президента на тази работа. Според Хлинов отечественият пазар на горещи питиета имал огромен капацитет, само че имало проблеми с производството на суровината, доколкото чай, кафе, какао и цикория не порастват в Русия. „ Но пък първокласен Краснодарски чай – апелирам! “ – възразил Путин. „ Да, само че с цел да напоим цялата наша страна, на нас ни би трябвало опция. “ – не се съгласявал мъжът. „ В положителния смисъл на тази дума. “ – траял, представен от ТАСС, с усмивкаПутин.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР