Президентът на Италия Серджо Матарела прие оставката на министър-председателя Марио

...
Президентът на Италия Серджо Матарела прие оставката на министър-председателя Марио
Коментари Харесай

Приеха оставката на Марио Драги, но има уловка

Президентът на Италия Серджо Матарела одобри оставката на министър-председателя Марио Драги, само че го помоли да извършва ролята на длъжностен министър председател.

Драги съобщи в сряда, че спонтанните прояви на подкрепа за неговото държавно управление са  " невиждани и е невъзможно да бъдат подценени ", съобщи Асошиейтед прес. Той сподели това на фона на призивите да отдръпна своята оставка, която подаде, откакто участващото в ръководещата коалиция Движение " Пет звезди " провокира държавна рецесия.

Италианският премиер изложи целите, които Народното събрание съгласно него би трябвало да разгледа при повторното създаване " от горната страна надолу " на болшинството, належащо за ефикасна работа на държавното управление. В тирада пред Сената той уточни усвояването на фондовете от ЕС за възобновяване от пандемията, провеждането на правосъдни промени, както и други ограничения.

Италианският министър-председател акцентира, че е бил лично трогнат от спонтанните призиви на елементарни италианци през последните дни да остане на поста. Той посочи особено петициите на кметове и медицински чиновници, които назова " героите на пандемията ".

" Това предпочитание за стабилност изисква от всички нас да решим дали е възможно да се пресъздадат изискванията, при които държавното управление ще може в действителност да ръководи ", сподели Драги. Така той даде да се разбере, че е подготвен да опита, отбелязва АП.

Миналата седмица Драги предложи да подаде оставка, откакто съдружният му сътрудник - популисткото Движение 5 звезди, бойкотира значим избор в Сената. Но италианският президент Серджо Матарела отказа да одобри оставката му, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР