Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер официално предложи Ангела Меркел за

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер официално предложи Ангела Меркел за
Коментари Харесай

Щайнмайер предложи Меркел да стане канцлер за четвърти път

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер публично предложи Ангела Меркел за канцлерския пост в страната, оповестяват международните организации. По думите на Щайнмайер интервалът на политическа неустановеност в Германия отмина.

Следва депутатите да гласоподават кандидатурата на Меркел. Гласуването ще се състои на 14 март, сряда.
Самата процедура по избиране на канцлер изисква безусловно болшинство. Следователно на 14 март Меркел се нуждае от 355 депутатски гласа " ЗА ", с цел да стане канцлер за четвърти път. Християндемокартите и социалдемократите имат общо 399 места, тъй че изненади не се чакат.

След месеци на политическа рецесия в страната, Меркел е на стъпка от това да стане канцлер за четвърти път, заяви " Дойче веле ".

По-рано през днешния ден Меркел съобщи, че към момента следва да се разяснят доста въпроси. По думите ѝ в страната би трябвало допустимо най-скоро да се сформира държавно управление. " След шест месеца хората имат право на устойчиво държавно управление ", добави тя.

Меркел изрично съобщи, че целите ѝ ще бъдат да работи тясно с Франция за укрепването на Европейски Съюз, както и да подсигури стопанската система на страната и пазара на труда във федералната република.

Припомняме, до предлагането на Меркел за канцлер се стигна, откакто през вчерашния ден социалдемократическата партия на Мартин Шулц поддържа Ангела Меркел за съставянето на огромна ръководеща коалиция. Делегатите на социалдемократите в Германия гласоподаваха с 66% " ЗА " съставянето на огромна коалиция с консерваторите на Меркел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР