Президентът на Франция Еманюел подари на кралица Елизабет Втора за

...
Президентът на Франция Еманюел подари на кралица Елизабет Втора за
Коментари Харесай

Еманюел Макрон подари на Елизабет Втора кон

Президентът на Франция Еманюел подари на кралица Елизабет Втора за 70-ия й празник от възкачването на трона кон, принадлежащ на френската Републиканска армия и назова монарха “златната нишка”, която свързва Англия и Франция през всичките тези 7 десетилетия, откогато заема престола.

Елизабет Втора е известна с любовта си към конете. Фабюльо дьо Мокур, седемгодишният сив кон, подарен от Макрон, предишният месец ескортираше главнокомандващия по “Шанз Елизе” по време на публична гала в Париж.

Френският президент поздрави принц Чарлз за тържествата по случай юбилея на кралицата. Това стана в телефонен диалог, в който английският престолонаследник и френският водач разискаха и войната в Украйна, заяви канцеларията на Макрон, представена от Ройтерс.

Принц Чарлз изрази благодарността на кралското семейство за “големите жестове на другарство, демонстрирани от Франция по време на юбилея”, съобщи Елисейският замък.

В диалога Чарлз и Макрон приказваха за войната и двамата са се съгласили, че е “важно да се резервира единството, което се е открило измежду съдружниците от началото на инвазията”.

Те разискаха и последствията от нея във връзка с изострянето на проблемите със международната продоволствена сигурност, както и въпроси, свързани с опазването на околната среда.

France is set to gift a prized horse from the President’s ‘Garde Républicaine’ to the Queen to mark her Platinum Jubilee

— The Telegraph (@Telegraph)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР