Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази загриженост относно честите прояви

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази загриженост относно честите прояви
Коментари Харесай

Инфантино загрижен от зачестилите смъртни случаи по стадионите

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази угриженост по отношение на честите прояви на принуждение в аржентинския футбол, откакто неотдавна мач от шампионата на страната беше преустановен след конфликти, довели до гибелта на един почитател. Полицията употребява сълзотворен газ пред стадиона по време на дуел сред Химнасия Ла Плата и Бока Хуниорс на 6 октомври, затруднявайки дишането на феновете и карайки хората да напущат стадиона в положение на суматоха.

„ Въпреки че изпитвам надълбоко удивление към южноамериканския футбол, би трябвало също по този начин да изразя загрижеността си по отношение на някои от случаите, които се случиха в последно време като да вземем за пример насилието в тази среща “, сподели Инфантино на онлайн среща на върха, проведена от основания в Буенос Айрес вестник “Оле ”.

„ Подобни произшествия не трябва да се случват. Футболът би трябвало да бъде чиста пристрастеност, наслада и развлечение. Това, което се случи, надалеч не въплъщава същинските полезности на футбола ", сподели още Инфантино.

Пренасроченият мач сред Химнасия Ла Плата и Бока Хуниорс се игра тази нощ и бе извоюван от Бока с 2:1.

Инфантино също посети Джакарта тази седмица, с цел да се срещне с индонезийския президент Джоко Видодо, откакто навалица на стадион този месец докара до гибелта на повече от 130 души. Смъртоносното боричкане след мач от лигата в град Маланг на 1 октомври бе провокирано от полицията, употребяваща сълзотворен газ на стадиона, мярка за надзор на тълпата, неразрешена от ФИФА.
 Използването на сълзотворен газ е главната причина за нещастието в Индонезия Използването на сълзотворен газ е главната причина за нещастието в Индонезия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР