> Президентът на Беларус Александър ЛукашенкоЗа това защо беларуското здравеопазване

...
> Президентът на Беларус Александър ЛукашенкоЗа това защо беларуското здравеопазване
Коментари Харесай

Беларус се справя с коронавируса с методи от преди 100 години

 > Президентът на Беларус Александър Лукашенко
За това за какво беларуското опазване на здравето в обстановката с пандемията COVID-19 беше по-ефективно от европейското, в ефира на програмата " Марков. Нищо персонално ", описа Батир Бердикличев, представител на Световната здравна организация в Беларус. 

" Трябва да помним, че здравната система в Беларус към момента носи главните характерности на системата Семашко. Тази система е основана през 20-те години на XX век  векове, когато в структурата на заболеваемостта доминираха инфекциозните болести, нуждата от лекуване на пострадвания, спомнете си Първата международна война. В допълнение, инфекции като коремен тиф, холера и всички други са били постоянно срещани. Следователно присъщите особености на съществуващата система в Беларус са контролируемостта, отвесната конструкция на службите за санитарно-епидемиологичен надзор, както и задоволителен брой кревати.  Фактът, че такава система е била непокътната, играе позитивна роля, когато поражда такава зараза, защото цялата тази отвесна конструкция може доста бързо да се включи в битката против коронавирусната зараза. "  

Гостът отговори и на въпроса на водещия на програмата Марат Марков дали обстановката в Европа се е трансформирала в доказателство за неефективността на преобладаващото в Европа частно опазване на здравето, написа zdrave.to. 

" Тук би трябвало да вземем поради, че всяка здравна система би трябвало да дава отговор на потребностите и обстановката в страната. Всъщност страните от Западна Европа малко трансформираха структурите си в смисъл, че ги преориентираха към предварителна защита, първична здравна помощ. И още веднъж те взеха поради структурата на честотата на заболеваемост, намаляването на броя на инфекциозните патологии, появяването на рак, неинфекциозни болести. 

Следователно фактът, че са преработили здравните си системи, дава отговор на техните потребности. Вярно е, че множеството системи в света не бяха подготвени. И виждаме резултатите. Но това в действителност е незабавен случай, беше мъчно да се планува. Възможностите на здравната система в Беларус до момента разрешават тъкмо ориентирани, професионални решения, без ограничаващи ограничения. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР