Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев заяви, че

...
Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев заяви, че
Коментари Харесай

Президентът на БФ Гимнастика: Представянето на СК във Варна е уникален успех

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев съобщи, че е извънредно благополучен от представянето на националите на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

България завоюва три оценки, откакто Еди Пенев стана първенец на земна гимнастика, а Йордан Александров взе среброто на финалите на успоредка и на висилка.

" За медала на висилка, несъмнено моя апарат, желаех да чуем химна, само че аз съм извънредно удовлетворен, щастлив. Първо от представянето на нашите състезатели - три медала, един златен и два сребърни, това не се е случвало откогато организираме и организираме Световната купа във Варна, тъй че това е един неповторим триумф за нас и демонстрира, че в действителност вървим напред и нагоре. Също по този начин благодаря на публиката. Наистина имаше толкоз доста фенове и съм признателен, че напълнихме залата този път ", сподели Красимир Дунев след надпреварата.

" Продължаваме напред. Предстои ни Световна купа в Осиек след 10 дни, тъй че момчетата в действителност демонстрираха едно необикновено равнище. Бориха се мъжки, демонстрираха едни доста конкурентни съчетания. Йордан Александров и двата дни и на двата уреда си изигра съвършено съчетанията, Еди Пенев необикновено на земя, златен орден. Божидар Златанов е дебютант. Той е млад гимнастик, с доста капацитет и доста гений. Направи дребна неточност на успоредка, само че дано това да го стимулира и да го учи отсега нататък по какъв начин би трябвало да се състезава. Това е огромен триумф за нас. Наистина е особено за него, за първа година играе при мъжете. Така че да направиш два финала си е голям триумф. Наистина боли, не можа да стигне до медала, само че направи дребни грешчици и по тази причина той не вземе орден ", добави президентът на централата.

Димитър Димитров не съумя да извърши и двата си прескока, което му отреди шестото място с резултат 13.399 точки.

" Димитър Димитров имаше огромен късмет. Всички знаем, той на три европейски шампионати е финалист на прескок, това е неговият апарат. За страдание, направи неточност и то много съдбовна неточност, която го изкара от оценките. Можеше

да вземе орден, само че дано това по този начин да му е една поука отсега нататък да даде повече от себе си на тренировки, с цел да се получава и на съревнование ", сподели още Дунев.

България имаше и една представителка при дамите - Никол Стоименова, която се класира осма на финала на греда.

" Бъдещето е пред нея. На Европейското състезание в Анталия преди месец тя се състезаваше за първи път, това й е второто съревнование при дамите... младо момиче, доста надарено, доста настойчиво и в действителност има огромен капацитет и бъдеще пред нея. Дано да е жива и здрава и продължаваме напред ", добави олимпийският вицешампион на висилка.

България евентуално ще бъде хазаин на Световна купа и следващата година за осми следващ път.

" За Световната купа следващата година към този момент документите са пуснати. Очаквам удостоверение от Международната федерация и нека се случат нещата ", сподели Красимир Дунев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР