Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев призова за бързо получаване

...
Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев призова за бързо получаване
Коментари Харесай

Конференция за състоянието на въоръжените сили

Президентът и висш главнокомандващ Румен Радев прикани за бързо приемане на средства за въоръжените сили. Днес той взе участие в заключителния стадий от тазгодишното издание на конференцията на началника на защитата в София. На форума генерал-лейтенант Андрей Боцев показа разбора на подготовката, войсковия ред и дисциплината на Българската войска за 2017 година.

Президентът Румен Радев означи след конференцията на началника на защитата нуждата от доста по-голямо внимание към въоръжените ни сили.
Румен Радев - президент на Република България: Вижте какво става в нашия район - прилежаща на нас страна води война. Трябва въоръжените сили допустимо по-бързо да получат финансирането, което се поставя, за качествата, които желаеме да имат.
От своя страна началникът на защитата сподели, че главният проблем е незадоволителният персонален състав във въоръжените ни сили, като изрази безпокойството си от дефицита на офицерски състав, възлизащ на към 20 %
Генерал-лейтенант Андрей Боцев - шеф на защитата:Ето за какво измежду главните ни цели продължава да бъде попълването на некомплекта от персонален състав във военните формирования. В умозаключение ще посоча, че на днешния конгрес предоставихме справедлива картина на проблематиката, само че и набелязахме вероятните пътища за развиване и главните задания в подготовката за 2018 година.
Началникът на защитата означи в допълнение обезпечените от държавния бюджет над 100 млн. лв. за повишение на възнагражденията на хората в защитата през 2018-та, както и за назначението на нови до 1300 военни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР