Президентът Доналд Тръмп нямаше абсолютно никакво оправдание да вземе такова

...
Президентът Доналд Тръмп нямаше абсолютно никакво оправдание да вземе такова
Коментари Харесай

САЩ не печелят нищо от признаването на Ерусалим

Президентът Доналд Тръмп нямаше безусловно никакво опрощение да вземе такова решение. Единственото предпочитание на Тръмп е да угоди на неговите гласоподаватели и да извърши обещанията си от предизборната акция. Това съобщи журналистът Мохамед Халаф в изявление за БНР.

Съединени американски щати няма да завоюва нищо от това решение, сподели още Халаф и добави: „ Всички страни в района сега нямат запаси да се опълчват на такова решение. А в това време това решение подкопава плана за двете страни, което обезпечава основаването на палестинска страна ".

Според специалиста, статутът на Ерусалим няма да бъде изменен. Той обаче изрази опасенията си, че признаването на Ерусалим за столица на Израел ще бъде употребявано от екстремистките организации в района: „ Това ще бъде ужасно оръжие в ръцете на екстремистки организации, на Иран, които ще употребяват това, с цел да основат обстановки на безпорядък в разнообразни арабски страни ".

„ Този район няма потребност от в допълнение напрежение, тъй като всеки миг ще избухне една война сред „ Хизбула “ и Израел. Очакваме пролетта да има дестабилизация, а може би и война в района сред Израел и „ Хизбула “, и „ Хамас “. Това, което се пробва да направи Тръмп, не е повече от основаване на нова действителност и нови условия за водене на договаряния сред палестинци и израелци. Това, което ще направи Махмуд Абас, ще бъде по-радикално от „ Хамас “ и джихад, тъй като той ще загуби поддръжката на личния си народ и на арабските страни ", съобщи журналистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР