Президентът Джо Байдън подписа в четвъртък законопроект за временни разходи

...
Президентът Джо Байдън подписа в четвъртък законопроект за временни разходи
Коментари Харесай

Джо Байдън подписа временен бюджет без помощ за Украйна и Израел

Президентът Джо Байдън подписа в четвъртък законопроект за краткотрайни разноски един ден преди евентуалното прекъсване на работата на държавното управление без помощ за Украйна и Израел, отлагайки борбата с републиканците в Конгреса за федералния бюджет за през новата година, предава АП.

Мярката бе призната от Камарата на представителите и Сената с огромно двупартийно болшинство тази седмица, гарантирайки, че държавното управление няма да бъде парализирано до края на празничния сезон и евентуално дава на законодателите повече време да разрешат забележителните си разлики по отношение на равнищата на държавните разноски за настоящата фискална година. Байдън подписа законопроекта в Сан Франциско, където е хазаин на срещата на върха на стопанските системи от Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие.

Новината за подписването пристигна късно през нощта американско време, откакто президентът даде вечеря за членовете на АТИС.

Разходният пакет резервира държавното финансиране на актуалните равнища за към още два месеца, до момента в който се договаря дълготраен пакет. Той разделя крайните периоди за приемане на сметки за бюджетни заеми за цялата година на две дати: 19 януари за някои федерални организации и 2 февруари за други, създавайки две дати, когато ще има риск от отчасти прекъсване на работата на държавното управление.

Подходът в две стъпки беше подсилен от новия ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън, републиканец, и не беше одобряван от мнозина в Сената, макар че всички като се изключи един демократ и 10 републиканци го поддържаха, тъй като подсигурява, че държавното управление няма да затвори към този момент.

Джонсън се зарече, че няма да поддържа никакви спомагателни ограничения за краткотрайно финансиране, известни като продължаващи резолюции. Той разказа законопроекта за краткотрайно финансиране като поставящ почвата за " битка “ за разноските със Сената през идната година.

Сметката за разноските не включва настояването на Белия дом за съвсем 106 милиарда $ за военновременна помощ за Израел и Украйна. Нито дава филантропично финансиране за палестинците и други спомагателни претенции, в това число пари за сигурност на границите. Законодателите евентуално ще насочат вниманието си по-пълно към това искане след Деня на благодарността с вярата да договорят договорка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР