Президент и премиер договориха нови посланици, съобщава Медияпул. Назначаването на

...
Президент и премиер договориха нови посланици, съобщава Медияпул. Назначаването на
Коментари Харесай

Радев и Денков договориха нови посланици

Президент и министър председател договориха нови посланици, оповестява Медияпул. Назначаването на посланици става по предложение на държавното управление и с декрет на президента, което изисква комплицирана съгласувателна процедура и процесът постоянно се оказва блокиран поради недоразумение сред двете институции.
Желязко Радуков ще размени като дипломат в Северна Македония Ангел Ангелов. Дипломатът към този момент е работил в посолството в Скопие като трети секретар в интервала 2010-2013 година. Има стаж и в посолството в Белград. Във външно министерство е отговарял за връзките със Северна Македония след 2021 година, по време на служебните държавни управления на Радев. Радуков е и учредителен секретар на взаимната комисия по исторически и просветителни въпроси сред двете страни, която не постигна съществени резултати. Северна Македония към този момент не може да стартира пълноценни договаряния за участие в Европейски Съюз, тъй като не вкара българите в конституцията си, както бе заложено в преговорната ѝ рамка.

Бившият министър на отбраната Драгомир Заков ще бъде дипломат в Дания. Там той ще смени Светлан Стоев. Заков бе министър на защитата в кабинета на Кирил Петков. Преди това е бил и дипломат в НАТО. За последно бе съветник по външната политика и политика за сигурност към премиера Николай Денков. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР