Презиче-Акуарика от години се бори с намаляващо население и нарастващ

...
Презиче-Акуарика от години се бори с намаляващо население и нарастващ
Коментари Харесай

Градът на зеленото злато предлага до 30 000 евро, ако се преместите там

Презиче-Акуарика от години се бори с намаляващо население и възходящ брой изоставени домове.

Ето за какво, с цел да привлекат нови поданици, локалните управляващи оферират до 30 000 евро на тези, които си купят къща и се записват като притежатели, написа Euronews.

Малката община в южната част на Италия включва двата града Презиче и Акуарика дел Капо, част от района Пулия.

Миналата година градският съвет започва скица за привличане на нови притежатели на жилища с великодушни парични тласъци. Подробностите към момента се прецизират, само че скоро на уеб страницата на кметството ще бъдат оповестени заявки за кандидатстване.

За да могат да аплайват, лицата или фамилиите би трябвало да реалокират формалното си местопребиваване в града. От тях се изисква да влагат в къща, издигната преди 1991 година, което е към 30% от парцелите в обитаемото място.

Разходите за покупката ще бъдат субсидирани от безвъзмездната помощ, предоставена от градския съвет. Финансовата помощ може да се употребява и за покриване на разноските за ремонт.

Бъдещите притежатели могат да се възползват от оптимален размер от 30 000 евро.

Общинският съвет предлага и тласъци за битка със застаряващото население на града. След единствено 60 раждания в съпоставяне със 150 смъртни случая предходната година, градът ще отпусне 1000 евро за всяко новородено.

Разположен в залива на Саленто, Презиче-Акуарика е несъмнено като едно от най-красивите места в Италия.

Улиците на историческия център са осеяни с богато украсени барокови покои, а бижуто на основния площад е впечатляваща катедрала.

Околностите са цялостни с маслинови горички, а висококачественото масло, създавано от тези дървета, е спечелило на града прозвището " град на зеленото злато ".

Тюркоазените води на Йонийско море и крайбрежните градове Галиполи и Санта Мария ди Леука са на малко разстояние с кола.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР