През вчерашния ден имахме заседание на Националния съвет и решихме,

...
През вчерашния ден имахме заседание на Националния съвет и решихме,
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Кабинет ще има и БСП ще участва в него

През вчерашния ден имахме съвещание на Националния съвет и взехме решение, че даваме своята поддръжка към съставянето на държавно управление и очертахме 5 съществени цели, няма да отстъпим. Имаме покана от Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия има няколко претенции - битка с неравенствата, това е нашата съществена политика, младежите да останат в нашата страна, подоходно облагане, по-високи приходи. Това са допирните точки, с които можем да се срещнем на правата с Има Такъв Народ за сформиране на едно бъдещо държавно управление. Вярвам, че кабинет ще има и Българска социалистическа партия ще взе участие в него. Това съобщи в " Денят ON AIR " Вяра Емилова от Българска социалистическа партия.

Тя разяснява и тематиката с пенсиите, които през днешния ден бяха обсъждани на изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.

" Една от старите политики на Българска социалистическа партия. Ние предлагаме преизчисляване на пенсиите на база през 2018 година Доколкото знам, позициите ни с Има Такъв Народ са се срещнали. Въпрос е на механически елементи, само че има воля от политическите партии. Вярвам, че в края на тази седмица ще бъдат открити допирните точки. Има пари в бюджета за преизчисляване на пенсиите ", акцентира Емилова.

Като част от " разграничителните линии " на договарянията тя уточни тематиката със Северна Македония и ясно акцентира, че поддържат влизането на страната в Европейски Съюз, само че да не бъде в ущърб на българския народ.

Според Емилова лицата в ръководството не би трябвало да бъдат компрометирани.

" Ние не настояваме за постове и за наши хора в ръководството. Ние желаеме да забележим поименен лист на всички лица. Ще дадем цялостна поддръжка, като се договорим за съответни политики. Хората, които би трябвало да бъдат в ръководството, не би трябвало да са компрометирани ", добави тя.

И изрази мнение по отношение на продължителността на новия кабинет.

" Не имам вяра да е доста дълъг хоризонтът. Въпросът е в политиката, която ще проведат и главната задача е премахването на модела " ГЕРБ ". Всички политически субекти са прекомерно безапелационни в своите претенции, само че имам вяра, че в тези разлики ще намерим главните рупори ", сподели още Вяра Емилова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя разяснява и желаната оставка на водача на " алените " Корнелия Нинова и загубата на повече от 100 000 гласа на изборите този месец.

" Всички изгубиха гласове. Направихме разбор - сериозен разбор, и начертахме ограниченията. Може би това е от умората от избори в избори, пазаруването на гласове. Лидерският въпрос не стои на масата. Това цели уронване престижа на Българска социалистическа партия, само че зад избора на Нинова стоят над 80 000 гласа. Доказа се, че Българска социалистическа партия не е партия на статуквото. Сега се фокусираме върху организационното си подсилване и съответните 5 политика, които ще разясняваме с другите партии ", безапелационна е Емилова.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР