През уикенда, китайският производител на електромобили NIO, в лицето на

...
През уикенда, китайският производител на електромобили NIO, в лицето на
Коментари Харесай

Електромобил на NIO измина над 1040 километра без дозареждане

През уикенда, китайският производител на електрически автомобили NIO, в лицето на своя президент и създател Уилиям Ли, организира забавен опит с представител на .

Тръгвайки от с изцяло зареден батериен модул с потенциал от 150 kWh, Ли, дружно с вицепрезидента на компанията Шей Фей, съумяха да изминат 1044 километра без нужда от дозареждане на батерията. При привършване на опита, акумулаторният модул е бил с оставащ заряд от 3% или към 36 километра пробег (CLTC стандарт на замерване)

Интересни детайлности към приключението са, че то е лишило малко над 14 часа, в 12 от които автомобилът е бил в придвижване, като то е било извършено в относително неподходящи за употребата на електрически автомобил условия- външна температура от -2 до 12 градуса.

След приключването на пробега, от NIO са отчели междинна консумация на сила от 13.2 kWh, а междинната скорост на придвижване е била съвсем 84 км/ч (83.9 км/ч).

Друг забавен миг към опита е този, че 92% от придвижването на колата- съвсем 960 километра, е било осъществено в асистиран режим на ръководство NOP+ (Navigate on Pilot Plus).

Уникалният за китайската автомобилна промишленост батериен модул с потенциал от 150 kWh на NIO тежи 575 кг, което е единствено с 20 кг повече от осъществяването на батерията с потенциал от 100 kWh.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР