През уикенда 20 българи са поискали съдействие да напуснат Южна

...
През уикенда 20 българи са поискали съдействие да напуснат Южна
Коментари Харесай

20 българи са поискали да бъдат евакуирани от Южна Африка

През уикенда 20 българи са поискали подпомагане да изоставен Южна Африка поради новия вид Омикрон, като 10 към този момент са съумели да излетят с румънски репатриращ аероплан, оповестиха от консулството ни в Претория за Нова телевизия. Те пътуват до Букурещ, откъдето ще бъдат превозени до Русе с рейсове.

Става въпрос за хора, които са на краткосрочни пътувания. Постепенно полетите се възвръщат и останалите 10 българи евентуално ще чакат комерсиалните полети. Днес полетите възвръща " Бритиш еъруейз ", а след няколко дни се чака полетите да възвърне и Еър Франс.

Антония Биолчева е българка, която живее в Южна Африка от 30 години. Тя разяснява обстановката в страната.

„ В Европа има повече случаи, в сравнение с при нас. Лошото е, че го откриха тук и споделиха, че това е южноафрикански вирус, което направи тъй че да се спрат всички полети за и от Южна Африка”, сподели тя пред Нова.

„ Все още е доста рано да се приказва какви са признаците и какво може да стане с новия вид, само че до колкото разбрахме той е доста по-малко рисков в сравнение с о е Делта”, уточни тя.

„ Около 70% от възрастните хора тук са имунизирани, по-младата група не е ваксинирна, само че натам вървят нещата, че желаят да имунизират и тях, защото се приказва, че новият вид се популяризира повече измежду тях”, добави Биолчева.

Тя разяснява и възбраната за самолетни полети от Южна Африка и още няколко страни в района. „ Вчера имаше полети, които, до колкото разбрах, ще транспортират част от българите тук, както и един румънски тим по ръгби. Мисля, че още веднъж ще ги пуснат. Това беше някаква еуфория, откакто Англия и Катар стопираха полетите, само че до колкото разбрах ще продължат да летят ", сподели Антония Биолчева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР