Иванка Ройдова, която бе осъдена подсъдима за поръчителството за 6

...
Иванка Ройдова, която бе осъдена подсъдима за поръчителството за 6
Коментари Харесай

Иванка Ройдова не доживя да докаже невинността си

Иванка Ройдова, която бе наказана подсъдима за поръчителството за 6 убийства, е умряла в дома си в Първенец. През 2020 година тя получи дефинитивна присъда, която излежа в пандиза в Сливен. Бе освободена предрочно за положително държание. До последния си мирис старата жена твърдеше, че е почтена и че е станала жертва на скрит план от най- околните й родственици. " Тормозът, на който бе подложена я умъртви. Малцина биха издържали на това, през което мина Ваня ", разясниха нейни близки пред TrafficNews.
Прочетете още
Ройдова  бе задържана на 23 март 2016 година, след като бяха разкрити наследство от четири и половина милиона $.

Тя беше упрекната, че е поръчала убийството на шестима свои родственици, с цел да обезпечи единствено за себе си милионите завещание от татко си, който е бил бежанец в Съединени американски щати. Георги Ройдов имал сериозен бизнес зад океана и натрупал съществено положение. След гибелта му обаче връзките в фамилията се изострят. 

Особено откакто наследниците откриват, че Георги Ройдов е направил наследство, в което е оставил болногледачката му Недялка Бързакова да се разпорежда с имуществото му. Ройдова е безапелационна, че наследството на татко й е било фалшифицирано. Според прокуратурата, наследството е било главния претекст за подготвяното закононарушение. 

След правосъдни каузи на всички инстанции, Ройдова бе приета за виновна  че  съзнателно е склонявала чиновник на полицията под прикритие да умъртви брат й, неговите деца, двама от внуците му и шурей му. 

" По всяко време съм подготвена да застана пред детектор на лъжата. Но желая също по този начин хората, които ме упрекват във всички тези измислени закононарушения, също да застанат пред детектора. Защото тези хора, които ме изкараха сериен палач, доста добре знаят, че аз в никакъв случай даже не бих помислила да убия който и да било.  И също по този начин знаят, че всичко от начало до край е една скалъпена история, поради наследството на татко ми " съобщи Ройдова в изявление за TrafficNews.

" Ако преди време някой ми беше споделил, че сходен сюжет ще се разиграе в живота ми, нямаше да му допускам. Наистина. През живота си имам единствено два фиша за шофиране без колан. Сега съм обвинена за подготовка и похищение на шестима души, мои кръвни родственици. Само аз си знам какво коства всичко това на мен и на фамилията ми и какво сме претърпели. И не приказвам единствено за арестите, когато ни изкараха цялото семейство.  Но имах задоволително време да върна лентата обратно и да схвана, че всичко е било добре квалифицирано от моите родственици, с безмълвното единодушие на брат ми.  Сигурна съм, че има забъркани и хора от службите, без които всичко това нямаше по какъв начин да се случи. Но 4 милиона $ са добър претекст ", съобщи още Ройдова. 

В изявлението, тя изрази вяра, че ще остане жива, с цел да потвърди невинността си. Дори и след присъдата, доста въпроси останаха без отговор. 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР