През тази седмица температурите навсякъде ще се понижат и в

...
През тази седмица температурите навсякъде ще се понижат и в
Коментари Харесай

Зимата настъпва -къде ще вали сняг

През тази седмица температурите на всички места ще се намалят и в по-голямата част от страната ще са с дребен дневен ход: преобладаващите минимални ще са сред минус 3° и 2°, оптималните - най-често сред 0° и 5°; по морския бряг с 2-3 градуса по-високи.

Ще бъде най-вече облачно. Днес на доста места в Западна и Централна България ще вали сняг или дъжд и сняг, в източните региони - към момента дъжд, който през идващите дни ще се примесва и краткотрайно ще минава в сняг. По-съществени ще са преваляванията в Централна България, а на следващия ден в югоизточната половина от страната.

В сряда и четвъртък преваляванията ще са най-вече слаби и тук-там, основно в Източна България и в планините. През първия ден по-съществени ще са преваляванията в североизточните региони и там, а в четвъртък по проходите в източната част от Стара планина, ще има условия за навявания. Вятърът ще е най-вече от запад-северозапад, в Източна България краткотрайно от север, слаб до сдържан. Към края на седмицата (петък-събота) със северен вятър ще нахлуе леден въздух. Остава с нараснала възможност за превалявания от сняг. Температурите ще се задържат под климатичните правила за втората половина на декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР