През тази седмица 150 души са били евакуирани от стоманодобивния

...
През тази седмица 150 души са били евакуирани от стоманодобивния
Коментари Харесай

Зеленски: 150 души са били евакуирани от Азовстал, над 300 други - от Мариупол

През тази седмица 150 души са били евакуирани от стоманодобивния цех " Азовстал ", а над 300 - от Мариупол и предградията. Спасителната интервенция продължи в четвъртък.

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски посредством видеовръзка на благотворителното събитие Brave Ukraine, съобщи Укринформ.

" Днес продължихме избавителната интервенция от Мариупол благодарение на Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст. Хората са на път към безвредна територия. Повече от 150 души от " Азовстал " и над 300 от Мариупол и неговите предградията избягаха с помощта на филантропичния кулоар тази седмица ", означи Зеленски.
 От
От " Азовстал " приканиха за евакуация, контранастъпление край Харков и Изюм

Путин е споделил, че не попречва евакуацията на цивилни от завода

По думите му, на хората се оказва здравна и финансова помощ, поддръжка при възобновяване на документи и връзка с близки.

Както беше обявено, бойците на полк " Азов ", защитаващи Мариупол, приканиха интернационалната общественост да изтегля цивилни от стоманодобивния цех " Азовстал " и прикани Върховния главнокомандващ на Украйна да се погрижи за ранените бойци.

На 3 май 156 поданици на Мариупол, които се криеха в бункери на " Азовстал ", дойдоха в Запорожие. В четвъртък Организация на обединените нации и Червения кръст изпратиха различен филантропичен ескорт за евакуация на цивилни от завода.
 Песков: Русия не щурмува
Песков: Русия не щурмува " Азовстал "

Блокадата на завода оставала

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия не е възобновила офанзивата против комбината, който остава единствената част от Мариупол , незавзета от съветските войски.

" Вие бяхте очевидци: обществено президентът и висш главнокомандващ издаде заповед (войските) да се въздържат от нападението. Не са били давани други заповеди от главнокомандващия ", споделя Песков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР