През тази година два последователни парламента се провалиха в опита

...
През тази година два последователни парламента се провалиха в опита
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще бъдем опозиция, но сме готови на конструктивни разговори


През тази година два поредни Народното събрание се провалиха в опита си да излъчат постоянно ръководство на страната. Този неуспех беше осъден от българските гласоподаватели с рекордно ниска изборна интензивност и срив на поддръжката за партиите, които участваха директно в него, съобщи от парламентарната естрада Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, представена от Българска национална телевизия.

" Заради ниската изборна интензивност актуалният парламент не разполага с задоволително легитимност, с цел да си разреши нови случки и да пилее време в основаване на кавги. Отсега е ясно, че каквото и да е болшинството в 47-ото Народно събрание, то няма да бъде плод на мощна социална сила, а ще бъде резултат от взаимни отстъпки ", сподели още тя.

Изрази вяра, че грешките, които са провалили последните два Народното събрание, няма да се повторят и всички ще подходят със примирение към обстановката в страната ни.

" В 47-ото Народно събрание ние ще бъдем съпротива на очертаващото се ляво-либерално болшинство. Не възприемаме ролята си на съпротива като политически инструмент за нагнетяване на обществото. Наясно сме, че провокациите пред страната са прекомерно огромни и на тях може да се отговори единствено с рационални решения, публично единство и политическо единодушие ".



ГЕРБ са подготвени да водят обществени диалози и да поддържат всяко предложение, което спомага българския народен интерес, заключи Атанасова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР