"През следващите седмици САЩ очакват от Саудитска арабия конкретни стъпки

...
"През следващите седмици САЩ очакват от Саудитска арабия конкретни стъпки
Коментари Харесай

Байдън очаква от Саудитска арабия конкретни стъпки за енергийната сигурност

"През идващите седмици Съединени американски щати чакат от Саудитска арабия съответни стъпки в областта на енергийната сигурност " - това зави американският президент Джо Байдън, който посети страната, която е водещ производител на нефт в света. Байдън е разискал въпроса с престолонаследника на Мохамед бин Салман.

При посещетието на Байдън стана ясно също, че мироопазващите войски ще изоставен остров Тиран в Червено море до края на годината. Островът се намира сред Саудитска Арабия и Египет в стратегически регион, водещ към израелското пристанище Ейлат. Мироопазващите сили са разполагат там според съглашението от Кемп Дейвид през 1978 година, с което се реализира кротичък контракт сред Израел и Египет, осведоми БНР.

По време на диалозите в Рияд Байдън сподели, че е повдигнал въпроса за убийството на известния отстъпник и публицист Джамал Хашоги като е упрекнал персонално саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман. Според американското разузнаване Салман персонално е наредил убийството на Хашоги през 2018-а г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР