SMIC, водещият производител на чипове в Китай, предупреди за все

...
SMIC, водещият производител на чипове в Китай, предупреди за все
Коментари Харесай

Китайският SMIC предупреждава за по-ожесточена ценова война за по-малко усъвършенствани чипове

SMIC, водещият производител на чипове в Китай, предизвести за все по-ожесточена ценова война на вътрешния пазар за по-малко усъвършенствани полупроводници, както и за световно свръхпредлагане, защото нови фабрики стартират произвеждане през идващите месеци.

Производителите на чипове в Китай усилват производството, с цел да оказват помощ на Huawei и други компании да устоят на стягането на експортния надзор на Съединени американски щати, до момента в който други страни усилват вътрешното произвеждане за сметка на икономическата и националната сигурност.

На този декор SMIC съобщи, че маржът на облагата му е понижен до най-ниското си равнище от 2009 година насам и ще продължи да пада през това тримесечие. Съ-изпълнителният шеф Zhao Haijun сподели, че компанията е била подложена на забележителен ценови напън от страна на локалните съперници, които уголемяват потенциала си.

„ Понякога поръчки на стойност десетки милиони ненадейно отиват при съперниците “, сподели Zhao. „ Виждаме, че новият потенциал на нашите конк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР