През седмицатаКакво се случва с новата мярка за ВЕИ и

...
През седмицатаКакво се случва с новата мярка за ВЕИ и
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Печалбата на НЕК се свива 5 пъти, ПВУ мярката за батериите буксува

През седмицата
Какво се случва с новата мярка за ВЕИ и акумулатори по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ)? Истината е, че тя получава от ден на ден рецензии. Мярката планува инсталиране и въвеждане на минимум 1425 MW за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници (слънце и вятър) с минимум 350 MW акумулатори. Безвъзмездното финансиране е също доста доста като сума..

Проектът за бюджет към този момент е на масата за договаряния. Като точно той е най-лесният метод да бъде забелязана визията на кабинета и на министъра на финансите Асен Василев за енергийния бранш в страната през идната година. могат да се обобщваат по следния метод: обезщетенията за тока на бизнеса ще продължат и през 2024 г, а таванът на приходите на производителите на сила също ще включен.
Какво се случи
Българската енергийна борса пусна. Това би могло да се помогне на някои производители, както и на притежателите на системи за предпазване на сила да оферират сила единствено в утринните часове или по време на вечерния пик.
Ако сте пропуснали:
Може да се каже, че Зелената договорка се изплъзва в осъществяването си по избрани параграфи, само че не би трябвало да се отхвърля непрекъснатите старания на европейските бюрократи за нови и нови регулации. В този случай приказваме за това, че Европейски Съюз постанова огромни регулации на газовата и петролна промишленост за отделянето на метан. А той е основен за битката с климатичните промени. р?
Реклама
Общественият снабдител НЕК претърпява друга финансова година. Общият размер на приходите на НЕК за първите 9 месеца на годината е 2.5 млрд.лв. при 3.9 млрд.лв. към третото тримесечие на 2022 година Защо обаче продажбите на компанията през енергийната борса понижават с 80% може да разберете.
И още:
Германската компания за чиста сила Siemens Energy регистрира чиста годишна загуба от 4.6 милиарда евро. за положението на вятърния бранш и неговите вероятности в месеците напред. В последна сметка изходът е компанията да преструктурира бизнеса си след огромни загуби

Защо Big Oil укрепват своите търговски оръжия прочетете.
Зелена сила:
В зеления подкаст на " Капитал " с Мария Трифонова, учител в СУ " Св. Климент Охридски ", както и с Тодор Попов от община Габрово се загатва за новата самодейност, че. Размерът на присъединяване е от 500 лева до 5000 лева, с цел да може повече хора да се включат в първата енергийна общественост в България. Което и отваря вратата за всички общини в България за сходни районни задължения.
Реклама
Кои са. Консултантската компания раздаде 20 оценки на организации, бизнеси и персони със значителен принос за устойчивото развиване в България.
Свързани публикации Седмични вести за енергетика: Слаб интерес към програмата за акумулатори и ВЕИ; Сделки с ток на АЕЦ-а; Газът нараства 14 октомври 2023, 11:41 Може ли войната да катализира прехода към въглеродна индиферентност в България 3 октомври 2022, 17:37 Държавната въглищна централа " Марица-изток 2 " продаде ток за още 100 млн. лева 22 март 2022, 17:19 И държавните мини към този момент са с ново управление 2 февруари 2022, 12:31
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР