През седмата година, откакто стартира в България, екосистемата на eMAG

...
През седмата година, откакто стартира в България, екосистемата на eMAG
Коментари Харесай

Трафикът на българския eMAG Marketplace е нараснал с 14% за една година

През седмата година, откогато започва в България, екосистемата на eMAG Marketplace в България наброява над 5000 търговци, които оферират над 2 милиона дейни продукта и носи добавена стойност по цялата икономическа верига. Устойчивото и продължаващо развиване на платформата стъпва на вложения, технологии, нововъведения и високопрофесионален екип.

За последната година трафикът на българския eMAG Marketplace е повишен с 14%, с осъществени 1,4 милиона поръчки. Средният растеж на приходите на търговците се е нараснал с 20%, а 29% от тях имат повече от удвоени доходи.

Тези и други забавни данни бяха показани по време на третото издание на годишното събитие Sellers’ Day  (Деня на търговците) на eMAG, което се организира тази седмица.

То събра онлайн над 200 търговци на дребно от разнообразни промишлености, подготвени да работят в цифровата стопанска система и да развиват бизнеса си на национално и интернационално равнище.

Те имаха опцията да се срещнат с проектите и тактиките на eMAG Marketplace, най-новите трендове в електронната търговия, съответстващи данни и прогрес, както и да получат потребни препоръки по какъв начин да разраснат своята активност в платформата.

eMAG Marketplace: миналата година

Платформата започва програмата „ От България ”, която предлага на дребните локални производители достъп до един от водещите канали за онлайн търговия у нас посредством стартиране на техните артикули за продажба в eMAG Marketplace при специфични условия. По този метод български производители, занаятчии и Неправителствени организации, отговарящи на избрани критерии, получават опция да употребяват съвременен канал за продажби, предлагащ нахлуване на пазар с над един милион евентуални клиенти на онлайн платформата.

На търговците в eMAG Marketplace беше препоръчана и опцията да интегрират функционалността eMAG eCREDIT, която разрешава да дават на клиентите опция да купуват артикули на комфортни за тях вноски, без да е необходим директен контакт с банка и единствено въз основа на онлайн утвърждение.

eMAG Academy – мястото за образование, препоръки и рационализиране на Marketplace търговците става все по-популярно, което е доказателство за желанието им да се развиват и да са в крайник с най-актуалното в областта на електронната търговия. Само за последната година eMAG Academy има над половин милион визити на профилираните публикации и видеа.

eMAG Marketplace: проекти за развиване

„ Новите функционалности, принадлежности и услуги, които непрестанно интегрираме в eMAG Marketplace, оказват помощ за ускореното развиване на платформата и се правят оценка високо както от търговците, по този начин и от клиентите. Постоянни нововъведения и рационализиране на процесите, вложения в хора, инфраструктура и технологии, насърчаване на разнообразни канали за продажба – всичко това дава сила на бизнеса в цифровата стопанска система. Екосистемата на eMAG Marketplace продължава да пораства, подкрепяйки българските бизнесмени да осъществят цялостния си капацитет, в това число на интернационалните пазари ”, сподели Разван Бланита, шеф на eMAG Marketplace България.

Бъдещите проекти включват разширение с нови продуктови категории и бърза и лесна интеграция на eMAG Marketplace Courier посредством специфичен интерфейс, който ще улесни ръководството на доставките и ще разреши клиентите да бъдат уведомявани автоматизирано по отношение на стадия на техните поръчки. Обявяването на предстоящото време за доставка на страниците на продуктите е още една функционалност, отговаряща на потребностите на потребителите.

Ще се улесни още повече достъпа до трансгранични продажби и ще се прибавят нови способи за доставки на поръчки.

Вече стартира и дейната подготовка за най-голямото комерсиално събитие за годината на платформата – eMAG Black Friday 2022. За търговците, които вземат участие в акцията, се приготвят специфични условия.

eMAG Marketplace награждава представянето

В рамките на събитието Sellers’ Day бяха отличени най-добре представящите се търговци на eMAG Marketplace. Те получиха награди на обща стойност 26 000 лв., които могат да употребяват за маркетингови цели на своя бизнес в платформата на eMAG:

•    Ускорен напредък – BestBuy
•    Примерна активност – Alleop
•    Разширяване на обсега – Ardes
•    Оптимизирани наличия – Greenmobile
•    Доставки за 24 часа – Officitebg
•    Любопитство и присъединяване – Mohana
•    Шампион Sli.do – SkinTime Bulgaria LTD
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР