Еврокомисарят по ценностите и прозрачността Вера Йоурова ще предложи на

...
Еврокомисарят по ценностите и прозрачността Вера Йоурова ще предложи на
Коментари Харесай

Йоурова: ЕК да прекрати процедурата срещу Полша по член 7

Еврокомисарят по полезностите и прозрачността Вера Йоурова ще предложи на Европейската комисия да приключи процедурата по член 7 против Полша, стартирана през 2017 година

Новината разгласи самата тя във вторник пред публицисти.

Решението е взето през днешния ден от страните членки Европейски Съюз по време на Съвет „ Общи въпроси “.

Предложението ще бъде направено до края на месеца, сподели Йоурова.

„ Това е популярен ден за над 37 милиона полски жители и популярен ден за Европейски Съюз и европейската народна власт “, разяснява Хаджа Лабиб – министър на външните работи и по европейските въпроси на Белгия, която сега ръководи Съвета на Европейски Съюз.

На 6 май Европейската комисия разгласи, че счита да отдръпна стимулираното си предложение от 2017 година за задействане на член 7 от Договора за Европейския съюз (ДЕС) против Полша. След привършване на разбора си за обстановката в страната в подтекста на този член Европейска комисия счита, че към този момент няма явен риск от съществени нарушавания на върховенството на закона.

Днес Йоурова осведоми Съвета за желанието на Комисията, която в последна сметка би трябвало да приключи процедурата.

Голяма част от страните членки са подкрепили Полша и дейностите на нейното държавно управление. Унгария, против която също има процедура по член 7, е изпратила писмо, в което твърди, че решението за Полша е политическо. Йоурова обаче е декларирала, че оценката е въз основа на направеното от Варшава.

Еврокомисарят похвали полските управляващи за това, че са признали, че има проблем с върховенството на закона и че той би трябвало да бъде поправен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР