През пролетта на 1945 година британските и американските части напредват

...
През пролетта на 1945 година британските и американските части напредват
Коментари Харесай

Месец преди смъртта си Хитлер е искал да разруши Германия

През пролетта на 1945 година английските и американските елементи напредват от ден на ден в настъплението си. Самата Германия се трансформира в полесражение, краят на Втората международна война е на една ръка разстояние. Именно в този миг, когато към този момент всичко наподобява решено, на 19 март 1945 година Хитлер издава заповед, в която апропо се споделя: „ Заблуда е да се мисли, че неразрушените или краткотрайно парализирани уреди в превоза, връзките, индустрията и снабдяването биха могли още веднъж да влязат в употреба при възвръщане на изгубените територии ". Диктаторът към момента пази илюзията за вероятен поврат във войната, написа „ Ди Велт " в публикация по тематиката, предава БГНЕС. 
" Всичко да бъде разрушено "
 В Полша пускат научно издание на Моята битка В Полша пускат научно издание на " Моята битка "
Научно издание на книгата на Адолф Хитлер " Mein Kampf " ( " Моята битка " ) ще бъде оповестено в Полша, оповестява Rzeczpospolita. Автор на...
Логиката му е колкото обикновена, толкоз и брутална: откакто врагът по този начин и по този начин ще остави след себе си единствено " изгорена земя ", освен това състояние може и със лични сили в страната да се унищожи всичко, което има някаква стратегическа стойност. Затова Хитлер подрежда: „ Заповядвам да бъдат разрушени всички военни, информационни, промишлени и снабдителни уреди, както и инфраструктурата, която врагът би могъл по някакъв метод да употребява в този момент или в обозримо бъдеще за продължение на своята битка ".
Това де факто значи, че с приближаването на вражеските войски би трябвало да бъде разрушена цялата инфраструктура в Германия. Мостове, тунели, жп-линии, пътища, мини, заводи - всичко това би трябвало да бъде взривено, защото би могло да послужи за военни цели. А с цел да се защищити от възможен отпор, Хитлер подрежда: " Тази заповед би трябвало неотложно да бъде сведена до знанието на всички войскови командири. Невалидни са всички наредби, които влизат в несъгласие с нея ".
Какво е целял Хитлер?
Според Алберт Шпеер - обичания проектант на Хитлер, който в качеството си на министър на въоръженията е един от най-могъщите хора в нацистка Германия, Хитлер бил споделил почти следното: „ Загубим ли войната, изгубен е и народът ". Затова не било належащо " да се пази това, от което народът има потребност за примитивното си оцеляване ". Според свидетелствата на Шпеер, Хитлер бил споделил и това: " Най-добре ще е сами да разрушим всички тези неща. Защото немският народ се оказа по-слабият - бъдещето принадлежи на по-силния източен народ ".
Вярно ли е всичко това? Оправдан въпрос, като се има поради, че Шпеер има много изменчиво отношение към истината - той лъже безскрупулно всякога, когато му изнася, написа „ Ди Велт ", привеждайки като доказателство обстоятелството, че по време на Нюрнбергския развой Шпеер внезапно си измисля някакъв атентат, който той желал да извърши против Хитлер през март 1945. Но в тази ситуация със заповедта на Хитлер от 19 март 1945, влезнала в историята като Неронов указ (по името на римския император Нерон, за който се твърди, че опожарил Рим), Шпеер въпреки всичко евентуално цитира правилно напътствията на Хитлер - за тях има задоволително свидетелства.
 Бакалов за Захариева: Освен ПКП към този момент имаме и ППП Бакалов за Захариева: Освен ПКП към този момент имаме и ППП
" Освен ПКП имаме ППП. Вече е извършен подобен диалог в който бащицата инструктира - " Да каже, че е ППП и не схваща какво е това Хитлер...
Ролята на Алберт Шпеер
Шпеер явно прави всичко допустимо, с цел да откаже Хитлер от унищожителната акция - с това е осведомен и министърът на пропагандата Гьобелс, който диктува на своя секретар следното: „ Шпеер непрекъснато приказва за това, че не желае да взе участие в нещо, което на процедура ще пререже връзката на немския народ с живота ".
И още едно доказателство за ролята на Алберт Шпеер: на 16 април 1945, когато Хитлер още е жив, Шпеер записва на грамофонна плоча тирада, с която в действителност отхвърля да извърши заповедта: „ Има единствено една най-важна задача - да се избегне всичко, което би могло да отнеме на немския народ основата за живот ".
Поради всичко това може да се счита, че във връзка с Нероновия указ Шпеер фактически споделя истината - Хитлер е желал да унищожи Германия, а Шпеер в огромна степен е съумял да му попречи.
Германия несъмнено няма защо да благодари на Алберт Шпеер. Но това, че Нероновият указ не е прибавен, наподобява фактически е негова заслуга, обобщава „ Ди Велт ", представени от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР