През последните години светът около нас стана умен - от

...
През последните години светът около нас стана умен - от
Коментари Харесай

Затворите в Хонконг стават "умни"

През последните години светът към нас стана интелигентен - от телефони, часовници, перални и хладилници до умни градове. Управленията на пандизите в Хонконг също мислят за такава технология, която да улесни живота и да оказва помощ в всекидневието на лишените от независимост. 

В момента защитата на пандизите е под огромен напън, тъй като й се постанова непрекъснато да патрулира по коридорите, постоянно не знаят къде е пандизчията и би трябвало ръчно да ги преброят. Освен това пазачите няма по какъв начин да знаят самоличността на всички пандизчии. Тези проблеми би трябвало да бъдат решени посредством технология, с помощта на която пандизите в Хонконг би трябвало да бъдат направени по-безопасни и да се освободят охранителите. Това може да се реализира по три метода.

Първо, чрез роботизирани " пазачи ", които към този момент се изпитват в някои затвори, които би трябвало да се оправят с казуса с дефицита на хора. Роботите са оборудвани с камери и микрофони, които разрешават на пандизчиите да поддържат връзка с личния състав на пандиза, който не е длъжен да патрулира непрекъснато. 

Другите две софтуерни решения, които ще бъдат тествани скоро, са камери за различаване на лица и умни гривни. Благодарение на тях пандизчиите ще бъдат непрекъснато следени, тъй че личният състав постоянно ще знае кой къде се намира. Така охранителите ще са наясно кой пандизчия е пред тях. 

Ръководството на пандизите също желае да употребява модерни аналитични данни, които дружно със системи за видеонаблюдение могат да предскажат съмнително държание и по този метод да спрат евентуалните проблеми, преди да се появят. В допълнение към по-голямата сигурност и наблюдение Хонконг обмисля и въвеждането на технологии за развлечение и образование на пандизчиите.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР