През последните години политиците само говориха, действия нямаше по отношение

...
През последните години политиците само говориха, действия нямаше по отношение
Коментари Харесай

Проф. Иван Илчев: Не желаем македонска идентичност да се гради на общата ни история

" През последните години политиците единствено приказваха, дейности нямаше във връзка с районен съд Македония. Това не е неповторим проблем за Европа ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS проф. Иван Илчев, историк и някогашен ректор на СУ " Св. Климент Охридски ".

Историкът загатна, че разнообразни елементи в Европа са се сблъсквали с сходна тематика, само че единствения случай, в който близнакът ненавижда майката на Стария континент, е районен съд Македония.

" Това са хора, които са израсли в избрана система, тяхната професионална кариера е била обвързвана с политическата теория, която им е налагана с години ", добави проф. Илчев.

За него през последните три години се разчита на говоренето и близостта ни с македонците, само че няма нито една интернационална конференция по въпроса, не се подтиква научната работа по въпроса.

Историкът е уверен, че не би трябвало да се упреква единствено едната страна, а е нужно да забележим и какъв брой доста ние не сме създали.

" От геополитическа позиция влизането на районен съд Македония в Европейски Съюз има логичност, другояче - не ", счита професорът.

Проф. Иван Илчев акцентира, че не е правилно, че не признаваме на македонците еднаквост и език, в противен случай - ние не желаеме тази еднаквост да се гради на общата ни история.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР