През последните години блокчейн екосистемата отбеляза значителен ръст, като на

...
През последните години блокчейн екосистемата отбеляза значителен ръст, като на
Коментари Харесай

Етериум: Таксите в мрежата се изстреляха с 270% – ето защо

През последните години блокчейн екосистемата означи забележителен растеж, като на сцената навлязоха голям брой нови планове, а съществуващите усъвършенстваха своите технологии.

На фона на тази еволюция обаче Етериум ( ETH ) резервира позицията си на водещ протокол, генериращ доходи, без да е изправен пред непосредствени закани.

Въз основа на разбор на данните за таксите за крипто услуги, наподобява че мрежата за смарт контракти на Етериум е събрала $8.69 милиона под формата на такси през последните 24 часа – цифра, която е доста по-висока от доста други планове в листата.

Илюстрирайки превъзходството на Етериум, вторият в класацията Uniswap ( UNI ), най-голямата децентрализирана борса (DEX), генерира единствено $2 милиона в такси, което съставлява една четвърт от общите доходи на Етериум.

Освен това приходите от такси на ETH бяха 5.5 пъти по-големи от тези на водещия блокчейн – Биткойн ( BTC ). През последната седмица Етериум означи забележителен скок в дневните такси, като сред 5 и 9 февруари те се усилиха с 270%.

Мрежовата интензивност на Етериум през последната седмица

Докато броят на транзакциите в блокчейна остана релативно постоянен без забележими скокове, размерът на прехвърлянията – т.е. общата стойност на ETH, трансферирани във веригата – означи доста нарастване от 159% през последната седмица. Това допуска повишаване на транзакциите с висока стойност през този интервал.

Струва си да се означи, че междинната такса за транзакция не е директно обвързвана с размера на трансферираните ETH. Ето за какво, с изключение на нарастването на пазарната стойност на ETH, друго правдоподобно пояснение за повишението на таксите може да се дължи на повишението на пазарната стойност на Етериум.

Според данни от CoinMarketCap цената на ETH е повишена с над 6.5% в през последната седмица, което евентуално е асъдействало за увеличените доходи на мрежата.

Освен това базовата такса на Етериум означи внезапно покачване през последната седмица, което демонстрира нарастване на изгорените ETH, което след това понижи предлагането в обращение. Този дефлационен напън евентуално би могъл да има позитивно влияние върху дълготрайната икономическа динамичност на мрежата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР