През ноември 2022 г. руският президент Владимир Путин одобри създаването

...
През ноември 2022 г. руският президент Владимир Путин одобри създаването
Коментари Харесай

Британското разузнаване следи паравоенизацията в Русия

През ноември 2022 година съветският президент Владимир Путин утвърди основаването на Московските държавни сили за сигурност - нова организация за защита на инфраструктурата на столицата. Това се показва в последния отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че от юли тази година организацията е придобила по-паравоенен темперамент, в това число e получила право да употребява огнестрелни оръжия. Вероятно е привлякла няколко хиляди новобранци повече от планувана бройка от 15 000 души.

Британското разузнаване показва, че Московските държавни сили за сигурност са следващ образец в дългата съветска традиция на " паравоенизация ": образуването на въоръжени организации отвън постоянната войска.
 Лондон: Паравоенните групировки в Русия се роят
Лондон: Паравоенните групировки в Русия се роят

Процесът се форсира след инвазия в Украйна

Много е евентуално Московските държавни сили за сигурност да са били подсилени частично в отговор на опасенията по отношение на готовността на локалните сили за сигурност на Москва пред настъпващитепрез юни 2023 година

Освен това планът дава опция на московчани да вземат участие като доброволци в " отечествената " военна работа - като в същото време заобикалят службата на фронтовата линия в Украйна.

Кметът на Москва Сергей Собянин съумя да ограничи директното влияние на спора върху относително заможното население на столицата. По-голямата част от съветските жертви в Украйна произлизат от по-бедните, провинциални райони, регистрират от английското МО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР