през миналата година заради забраните за пътуване и блокадите, наложени

...
през миналата година заради забраните за пътуване и блокадите, наложени
Коментари Харесай

Коронавирусът сви наполовина туризма в Европа

през предходната година поради възбраните за пътешестване и блокадите, наложени в битката с ковид, заяви Евростат. Безпрецедентният спад от 52% спрямо 2019 година удостовери изказванието, че " туризмът е измежду най-засегнатите браншове от пандемията от COVID-19 ", се споделя в изказване на статистическата работа.

Най-тежко наранени са нормални ваканционни дестинации като Гърция, Кипър и Малта, като спадът в нощувките е 70%. За съпоставяне спадът в Холандия и Дания е 2 пъти по-малък – 35%. Данните за Франция, която е най-посещаваната страна в света, към момента не са налични, както и тези за Ирландия.

1,4 милиарда нощувки са прекарани в туристически квартири в Европа през 2020 година, което е голям спад по отношение на регистрираните съвсем 3 милиарда през 2019 година, преди да избухне пандемията. Липсата на задгранични гости беше изключително забележима в целия Европейски Съюз, спадайки с 68%, а локалните гости понижиха " единствено " с 38%.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хората, които са се ваксинирали против ковид, имат ант...

Докато страните от Европейски Съюз претърпяват втората или третата вълна от пандемията, тези от тях, които са по-зависими от туризма, се надяват, че могат да отворят пътя към летен туристически сезон тази година. Лидерите на Европейски Съюз евентуално ще решат този проблем на срещата на върха през идната седмица, съобщи AFP.

Европейската комисия работи върху общоевропейски имунизационен документ, който ще даде специфични права и привилегии. Документът ще е цифров и ще съдържа информация дали притежателят му е имунизиран против COVID-19, дали е преболедувал, или е дал. Комисията изрази вяра това да облекчи пътуванията в границите на Европейски Съюз.

Но бавната имунизация и внезапното повишаване на случаите в доста страни от Европейски Съюз слагат под въпрос дали могат да бъдат употребявани в точния момент за летния сезон на Европа от юни до септември.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР