През лятото във Великобритания ще започне началната фаза на подготовката

...
През лятото във Великобритания ще започне началната фаза на подготовката
Коментари Харесай

Във Великобитания ще започне подготовката на украински пилоти на F-16

През лятото във Англия ще стартира началната фаза на подготовката на групи от украински водачи. Това ще им даде нужните пилотските умения, с които ще могат да употребяват разнообразни типове западни самолети. 
 
Британското държавно управление съобщи в известие, че образованието на водачи на въоръжените сили на Украйна " върви ръка за ръка с напъните на Обединеното кралство да работи с други страни за даване (на Украйна, бел. ред.) на самолети F-16 ".
 
За програмата за образование на украински водачи във Англия стана известно през февруари 2023 година, когато Зеленски посети Лондон за първи път от началото на пълномащабната инвазия. Но даже и най-бързата стратегия продължава почти 35 месеца.
 
По-късно министърът на защитата на страната Бен Уолъс означи, че украинските водачи могат да завършат образование във Англия след края на войната, само че, добави той, " не би трябвало да изключваме нищо и нищо не би трябвало да отхвърляме ", напомня УНИАН.
 
Англия обаче отхвърли да даде н асражаващата се с империята на злото Украйна свои изтребители. Според Уолъс, вместо това Лондон ще се концентрира " върху различни разновидности за прикриване на въздушното пространство на Украйна ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР