През изминалото денонощие валежи и гръмотевици имаше в много райони

...
През изминалото денонощие валежи и гръмотевици имаше в много райони
Коментари Харесай

Интензивни валежи и днес, и утре

През миналото денонощие превалявания и гръмотевици имаше в доста региони от страната. Най-големи и досега остават сумарните количества, измерени в планинските региони, на Мусала и Рожен над 60 литра на кв. метър.

Предупреждение за обилни количества е оповестено през днешния ден в седем области от страната, само че в следобедните часове превалявания и гръмотевици ще има в доста региони, в това число и по Черноморието. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, а оптималните температури ще бъдат в необятни граници - от 24° до 32°.

Утре захлаждане се чака и в източните региони, оптималните температури ще бъдат сред 24° и 29°. Ще продължи да духа слаб, в източните елементи сдържан североизточен вятър. На доста места още веднъж ще има превалявания, краткотрайно интензивни, а в Източна България - съпроводени и от гръмотевици.

На морския бряг преди обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността, само че през втората половина на деня и там на доста места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 30°, температурата на морската вода е 26 - 27°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

По-често забележителна ще бъде облачността и в планините, където също се чакат интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Температурите ще се намаляват и оптималните в курортите ще са от 13° на Алеко до 23° в Банско.

През идващите дни се чака последователно стопляне, само че времето ще остане изменчиво, с превалявания и гръмотевици, основно в часовете след обяд и преди среднощ, на повече места и по-интензивни до петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР