През изминалия уикенд Стара Загора беше домакин на Третия международен

...
През изминалия уикенд Стара Загора беше домакин на Третия международен
Коментари Харесай

Международен турнир по канадска борба се проведе в Стара Загора

През миналия уикенд Стара Загора беше хазаин на Третия интернационален шампионат по канадска битка. Форумът мина при Загора мина с огромен спортен интерес в него взеха присъединяване към 100 състезатели. Най -добре от старозагорци се показаха Галин Гьоков, Мирослав Арнаудов и Тихомир Йорданов. Световни първенци като Йордан Цонев, Божидар Симеонов, Пламен Димитров и Детелин Йончев също взеха присъединяване в шампионата. Специален посетител на събитието беше многократният международен и европейски първенец и легенда на спорта-Цветан Гашевски.

Целта на шампионата е да разпространява атрактивния спорт измежду младежите. Организатор е старозагорецът Георги Чолаков, който е нееднократен първенец от републикански и балкански шампионати по канадската битка, с поддръжката на Община Стара Загора. Състезанието се организира в общинската спортна зала Иван Вазов.

Станалият към този момент обичаен шампионат слага Стара Загора на картата на Балканите като град, подкрепящ канадската битка. Чалаков изясни, че следва основаване на старозагорци клуб по канадска битка с името Beroe armwrestling.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР