През изминалия уикенд, нови 2000 фиданки бяха засадени от доброволци

...
През изминалия уикенд, нови 2000 фиданки бяха засадени от доброволци
Коментари Харесай

10 000 дръвчета в Новата гора на София. Засаждането продължава

През миналия уикенд, нови 2000 фиданки бяха засадени от доброволци на втория терен от Новата гора на София край Суходол. С тях общият брой на засадените дръвчета през сегашния залесителен сезон е 9500.

По проект залесяването ще продължи през всички уикенди до края на месец ноември. Амбицията на Столична община е до края на залесителния сезон броят на засадените нови дръвчета да се усили двойно.

На терен доброволците получават фиданки, принадлежности и ръкавици, обезпечени от общинското дружество „ Управление на общински земи и гори “. Именно общинските лесовъди са и тези, които имат уговорката да поставят следващи грижи за посадените дръвчета – влючително поливане и окопаване.

Есенното засаждане в Новата гора на София ще се осъществя всяка събота и неделя сред 10 и 16 часа до края на месец ноември. В рамките на епидемиологичната обастановка, засаждането се организира при съблюдаване на нужните условия.

За оптимално облекчение на всички искащи да се включат, в границите на залесителния сезон е разкрита и изключителна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция “Вардар”. Повече за плана и по какъв начин да се включите в него, можете да научите на www.novatagora.bg или в страницата във фейсбук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР