През изминалата седмица датската столица показа колекциите есен-зима 2023 на

...
През изминалата седмица датската столица показа колекциите есен-зима 2023 на
Коментари Харесай

25 стайлинг идеи от невероятния Копенхаген

През миналата седмица датската столица сподели сбирките есен-зима 2023 на скандинавските дизайнери. Може би това е най-любимата ни фешън седмица, само че ненапълно и поради street style вдъхновенията от улиците на Копенхаген, където виждаме изчистения и минималистичен външен тип на. Функционален и мекушав, техният дрешник има всичко, с цел да угоди на актуалната жена. Предимствата му са във вниманието, отделено на първо място на кройката на дрехата, нейната добре уравновесена женственост, потреблението на монохромни и неутрални цветове (много практично за зимата, признаваме), само че също по този начин и небрежния вид с помощта на потреблението на обемните силуети. Но пък това не пречи на датчанката да се осмелява да носи и по-смели и цветни тоалети, а образец постоянно дава инфлуенсърът Емили Синдлев в профила си. Но и освен тя.
               

Само за няколко сезона безспорно се утвърди като една от най-желаните фешън подиуми. И в случай че към момента не съумява да се подреди наедно с останалите четири - Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, то съумя да откри непокътнато място в сърцата на фешънистите. Успехът на лейбъла Ganni, стартирал при започване на 2000 година, безспорно е най-показателният образец. В основата на марката е желанието да се сътвори бранд със скандинавско ДНК, без да се изпада в клишето за свръх минимализма. В резултат на това всеки сезон Ganni ни изненадва с забавни принтове и дръзки кройки, които са лесни за всекидневно носене. Освен това бързо се трансформира в една от най-продаваните марки в платформата за онлайн продажби Net-a-Porter и постоянно участва в Инстаграм сметки със мощно въздействие като тези на Pernille Teisbaek и Blanca Miró. Но пък на стилната сцена се открояват и имена като Cecilie Bahnsen, Rotate, Stine Goya, By Malene Birger и Baum und Pferdgarten.
               

Датската Седмица на модата се откроява и с главната си идея – за в тази промишленост, която е в топ три с максимален въглероден отпечатък. През януари 2020 година Сесилия Торсмарк, основен изпълнителен шеф на Седмицата на модата в Копенхаген, разкри упорит проект за понижаване на въздействието на събитието върху планетата. „ Всеки в промишлеността – в това число Седмиците на модата – би трябвало да бъде виновен за своите дейности и да има предпочитание за смяна. Времевата рамка за отбягване на опустошителните последствия от изменението на климата върху планетата и хората е по-малко от десетилетие и през днешния ден сме очевидци на пагубните му резултати “, показа тя. Целта на тази в Копенхаген е реализиране на нулеви боклуци до 2023 година За задачата марките, които демонстрират сбирките си, към този момент би трябвало да дават отговор на 17 строги критерия, в това число потреблението на минимум 50% сертифицирани органични, рециклирани или рециклируеми материали за облеклата и аксесоарите си. Освен това се препоръчва използването на украшения с нулеви боклуци за сценографията на стилните ревюта и има възбрана за заличаване на непродадени продукти.
               

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР