Правителството отпуска 1,3 млн. лв. за обновяване на ключово отделениеИзграждат

...
Правителството отпуска 1,3 млн. лв. за обновяване на ключово отделениеИзграждат
Коментари Харесай

Започва ремонт в детската  болница „Проф. Иван Митев“

Правителството отпуска 1,3 млн. лева за възобновяване на основно поделение
Изграждат и нов асансьор

До края на месеца ще събарят старите здания на терена на бъдещата Национална педиатрия

Започва незабавен, главен ремонт на интензивното поделение в болничното заведение по детски заболявания “Проф. Иван Митев ”. Това се разбра след срещата на изпълнителния шеф на СБАЛ по детски заболявания “Проф. Иван Митев ” доктор Благомир Здравков и ръководителят на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница проф. Иван Литвиненко със служебния министър председател Димитър Главчев. Правителството ще отпусне близо 1,3 млн. лева за ремонта на интензивното поделение и за създаване на нов асансьор за потребностите на пациентите и личния състав. Болницата ще бъде оборудвана с нужните є нови скенер и рентген, увериха от “Дондуков ” 1.

Пред “Труд news ” доктор Здравков изясни, че за 87 години главен ремонт на интензивното поделение в болничното заведение не е юридически. Месечната претовареност на този бранш от болничното заведение е 90%, а леглата са едвам шест. Има съоръжение за още пет кревати, само че е належащо да се направи уголемение на отделението, сподели още доктор Здравков. Той добави, че имат план за основаване на зона за инфекциозно заболели със зона за реанимация. Директорът на болница “Проф. Иван Митев ” разяснява, че в случай че парите не за ремонта не стигнат ще се извърнат за помощ към частния бранш.

Към момента болничното заведение е единствената университетска детска болница в България, през която годишно минават за лекуване към 7000 деца.

Основна тематика на срещата на “Дондуков ” 1 бе построяването на Националната детска болница, за която са отредени терени в Горна баня, само че още никой не се ангажира със период за започване на строителството.

До края на месец май се чака да стартира събарянето на старите здания, намиращи се на терена на бъдещата национална педиатрия. В срещата при служебния министър председател участваха и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, както и министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева.

Министър Кондева сподели, че към този момент е завършило делото по обжалването на публичната поръчка и има определен реализатор за събарянето на постройките. Предстои Европейската капиталова банка (ЕИБ) да избере реализатор във връзка с техническия план на лечебното заведение. В края на месец май ще се състои среща с представители на Европейска инвестиционна банка, на която ще бъдат поканени и членове на Обществения съвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР