През изминалата година посивелите коси се превърнаха в културен феномен,

...
През изминалата година посивелите коси се превърнаха в културен феномен,
Коментари Харесай

2021 г. – годината на посивелите коси

През миналата година посивелите коси се трансфораха в културен феномен, написа Vogue. Редица дами се осмелиха да се появят със сребро в косите и получиха както въодушевени похвали, по този начин и рецензии. Сред тях беше и продължението на „ Сексът и градът “ – „ Просто ей по този начин “.

„ Изданията се надпреварваха да означават обстоятелството, че някои от вас са с посивяла коса “- с тези думи водещата Кели Рипа се обърна към актрисата Синтия Никсън, която, в ролята на Миранда, избра да размени присъщия червен цвят на косата, като даде воля на естественото си сиво.

„ Майкъл Патрик Кинг, който е нашият основен сценарист и режисьор, тогава ни сподели: „ Много дами по време на пандемията не можеха да отидат в салона за хубост и взеха решение да прегърнат сивото и тогава си дадоха сметка, че им харесва. Затова и избрахме Миранда, която да въплъщава това, което вълнува съвременната жена “ - споделя Никсън.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от And Just Like That... (@justlikethatmax)

По-късно нейната колежка Сара Джесика Паркър също изрази позицията си по тематиката: „ Знам по какъв начин наподобявам. Нямам избор. Какво да направя по въпроса? Да слага стареенето на пауза? Да изчезна? ".

Коментарите към актрисите в продължението на сериала предизвикаха отново дискусията към посивялата коса на фона на продължаващата световна пандемия. Истината е, че остарелите идеали за хубост постепенно отмират, от ден на ден дами си стиснаха ръката с естествения тип във време на тествания. Защото от време на време да оставиш небоядисани сивите си коси, значи да уловиш житейската си истина, да изразиш полезностите си, които ти персонално усещаш като значими. Защото точно те са свидетели на това, което сме научили, изстрадали, само че надмогнали. 

„ Тази наклонност стартира съвсем година - две преди Covid-19, само че не беше толкоз известна, колкото в този момент “, изяснява Джак Мартин, фризьор-колорист в Холивуд. „ Продължителният локдаун несъмнено окуражи дамите “, добавя той. „ Обикновено, откакто една жена види малко сиви косъмчета, се насочва непосредствено към салона. Но до момента в който бяха вкъщи, те погледнаха на обстановката от различен ъгъл и това им даде късмет да осъзнаят какъв брой красиви са естествените им корени. "

Едва ли има по-добър образец за израз на обич към себе си от този на Анди Макдауъл и нейния вълнуващ ореол от къдрици вид сол и пипер (черно и бяло) - разследване от локдауните и експертното допиране на Мартин, което провокира неспокойствие на филмовия фестивал в Кан през лятото. Тогава 63-годишната Макдауъл направи на пух и прахуляк една остаряла визия, като даде да се разбере, че посивелите коси могат да наподобяват изключително стилно. Макдауъл гордо развя естествените си сиви коси, без да се тормози от любопитния взор на фотоапаратите.



Тогава пред „ Вог “ Макдауъл  показа. „ В началото бях по-предпазлива, тъй като желаех да се придържам към построения си имидж “, изясни тя заради натиска от управлението й да продължи да прикрива сивото. „ Но откакто го направих, усетих, че то за мен е вярно,никога не съм се чувствала по-силна. “ Актрисата се гордее, че външният й тип свидетелства за всичко, през което е минала, по тази причина и няма желание да го скрива от света.

Примера й последваха и други популярни персони. Членове на кралското семейство също дадоха своята милостиня в разгръщането на този развой по целия свят. Принцеса Каролина от Хановер, дъщерята на Грейс Кели, която изгря в сребърни коси, последвана от изящната кралица на Испания Летисия Ортис, която дойде в Стокхолм за държавно посещаване с отчетливи сиви кичури.

Сивото не е нещо, което да прикриваме или да се срамим, а факт, който да приветствате в живота си. За хората, които се усещат подготвени да стартират нова глава от живота си или даже да създадат сребърните дължини своя нова визитна картичка, представителството в медиите на известни личности дава спомагателна доза кураж.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Като Макдауъл, която си е сложила за цел да преобърне концепцията на обществото за посивелите коси споделя: „ Ние обичаме мъжете от ден на ден с годините, тъй като остаряват красиво. Бих желала същото да се отнася и за дамите. Важното е, че с днешна дата направихме първите стъпки. "

Косата се трансформира в същинско знаме на идентичността и натуралния външен тип, което няма самообладание да бъде развято от все повече дами по света, които желаят да заявят себе си с цялостно гърло, без да разрешават някое тясно разбиране да им се изпречи на пътя неканено.
Лили Иванова - едно момиче на 80+
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР