През изминалата година няколко кино заглавия предизвикаха вълнение, но не

...
През изминалата година няколко кино заглавия предизвикаха вълнение, но не
Коментари Харесай

Революциите в киното, които не се харесаха на мнозина

През миналата година няколко кино заглавия провокираха неспокойствие, само че не безусловно позитивно. Модерното клатушкане по смяна на избрани паметни персонажи, които внезапно стават небинарни, от мъже в дами или сменят етническата си принадлежност, несъмнено подразни някои хора.

Каналът във събра част от заглавията и тематиките, които предизвикаха спор:

Небинарен Джейс Бонд

Нито мъж, нито жена. Така основателите на паметната поредност "Джймс Бонд " отпред с продуцентката Барбара Броколи считат техния сътрудник 007 да се възприема в бъдещите филми. С други думи, героят може да стане небинарен – невписващ се в обичайните разбиранията нито за единия, нито за другия пол, с цел да е в крайник с изменящите се времена. И в случай че се чудите кой тогава би изиграл Джеймс Бонд, бързаме да ви разбираем, че тук не става дума за биологичен пол, а за полова еднаквост – методът, по който супершпионинът ще осъзнава самия себе си, без значение от физическите характерности на тялото му, пишат от "Монитор ".

Затова и фамозното произнасяна не фразата: "Бонд. Джеймс Бонд ", ще звучи на британски по този начин: "Them Bond ". Причината – небинарните хора избират полово неутралните местоимения и държат към тях да се обръщат като с "те " или "тях ". Припомняме, че новината идва откакто мнозина допускаха, че ролята може да поеме жена.

Супермен си пада и по мъже

DC Comics скандализираха някои онлайн консуматори и почитатели през 2021 година с новината, че новият Супермен, който е наследник на Кларк Кент и Лоис Лейн, ще има сантиментална връзка с мъж. Джон Кент и начинаещият публицист Джей Накамура завързват другарство в историята. Те си разменят целувки в комикс версията, а не в игралния филм. В една от сцените Супермен е отпаднал душевен и физически, след следващ опит да избави света, а Джей е там, с цел да се "погрижи за Човека от стомана ", се споделя в изказване на DC comics. DC Comics разказват новия Супермен като бисексуален и декларират: "Джон Кент намира своята еднаквост ".

Том Тейлър, който написа поредицата, описа, че от ден на ден хора през днешния ден можели да се видят в "най-могъщия супергерой в комиксите ".

"Аквамен " бе показан от негър, хомосексуален супергерой по-рано през лятото, а последният Робин в комиксите за Батман се разкри като бисексуален през август. Доста от почитателите бяха разграничени по тематиката за новия Супермен, само че одобряват, че всяка смяна е за положителното на облика.

Ариел смени цвета на кожата си

R&B певицата Хали Бейли влезе в ролята на Ариел в екшън версия на "Малката нимфа ", а това е необичаен случай на асортимент на чернокожа актриса като принцеса на "Дисни ". 19-годишната Бейли съобщи, че да играе основната роля е "сбъдната фантазия ". Това решение провокира лавина от недоволни консуматори, които нямат нищо срещу актрисата и нейната етническа принадлежност, само че споделиха "не " на смяната.

Промяна на исторически герои

Историческият облик на Ан Болейн, брачна половинка на Хенри VIII и майка на кралица Елизабет I, се трансформира също в чернокожа жена. Актрисата с ямайски генезис Джоди Търнър-Смит игра британската кралица в нов сериал, само че отзивите бяха повече от неприятни.

Критици разясниха, че е "едно да сменяш пола и етноса на измислени облици за задачите на крайната си агитация и култа към "разнообразието ", само че напълно друго е по допустимо най-наглия метод да вандалстваш из историята... ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР